MasterChef tarifiyle nefis kazandibi nasıl yapılır?

MasterChef programının ardından gündeme oturan kazandibi tarifi, tatlı severlerin ilgisini çekti. Bu eşsiz lezzet, hem hafif hem de oldukça lezzetli olmasıyla bilinir. Özellikle misafir sofralarını süsleyen bu tatlı, doğru malzemeler ve püf noktalarıyla evde de kolayca yapılabilir.

Kazandibi, Bizans döneminden Türklere geçen tavuk göğsü tatlısının yakılmış bir versiyonu olarak bilinir. Bu tatlı, ismini pişirildiği tepsi veya kazanın dibinin yakılmasından alır. Peki, bu lezzetli tatlıyı nasıl yapabiliriz?

Malzemeler:

  • 4 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 15 gr margarin
  • 1 çay bardağı file badem
  • Tepsi için: 15 gr margarin ve 3 çorba kaşığı toz şeker

Tarif:

  1. Mısır ve buğday nişastası, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta iyice harmanlayın.
  2. 1.5 su bardağı sütü ekleyip bir çırpma teli yardımıyla karışımı pürüzsüz hale getirin.
  3. Diğer tarafta kalan sütü ve toz şekeri tencereye alıp, kısık ateşte ısıtmaya başlayın.
  4. Sürekli karıştırarak pirinç unlu karışımı yavaşça tencereye ekleyin.
  5. Muhallebi kıvamını aldığında içerisine 1 kaşık margarini ve file bademleri ekleyin. Ardından ocaktan alın.
  6. Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayın ve üzerine 3 kaşık şekeri serpiştirin.
  7. Muhallebiyi bu tepsiye dökün ve orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin.
  8. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirerek dilimleyin.

İşte bu kadar! Bu lezzetli kazandibi tarifiyle misafirlerinizi veya ailenizi şımartabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort