Menendez, hakim karşısında

Türkiye karşıtı eylemleri ile malum ABD’li senatör Bob Menendez ve eşi Nadine Menendez, haklarındaki yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarını reddetti Menendez, 100 bin dolar kefaletle özgür bırakıldı.  Kısa devam eden duruşmada, Menendez ve eşi, haklarındaki yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarını reddederek, suçsuz olduklarının iddia etti.

Skandalın patlak vermesinin sonrasında Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığından çekilme eden Menendez’i 100 bin dolarlık kefalet karşılığında özgür bırakan mahkeme, Menendez’in bütün şahsi pasaportlarına el koyarak, yurtdışına yolculuk yasağı getirdi ama senatör olarak resmi görevle ülke dışına yolculuk etmesine izin verdi.

MENENDEZ’İN EŞİ 250 BİN DOLAR KEFALETLE SERBEST BIRAKILDI

Mahkeme, Menendez’e eşi haricinde öteki sanıklarla hiç bir şekilde temas kurmamasını ve avukatların olmadığı durumlarda davanın gerçeklerini bilen senato görevlileriyle de temas kurmamasını emretti. Mahkeme ayrıca, Menendez’in eşi Nadine’yi ise 250 bin dolar kefaletle özgür bırakarak, yurtdışına yolculuk yasağı getirdi.

Menendez ile aynı davada yargılanan işadamları Jose Uribe, Fred Daibes ve Wael Hana çıkarıldıkları mahkemelerde suçsuz olduklarını ileri sürdü.

MENEDEZ’İN EVİNDE BİNLERCE DOLAR NAKİT PARA VE 13 KÜLÇE ALTIN BULUNMUŞTU

Menendez ile ilgili hazırlanan iddianamede “siyasi nüfuzunu New Jersey’den birkaç iş adamını ve Mısır hükümetini zenginleştirmek için kullandığı” belirtilmiş, Menendez’in rüşvet olarak nakit para, külçe altınlar, iş tazminatı, lüks bir vasıta ve bir çok kıymetli eşya almış olduğu aktarılmıştı. Mısır asıllı ABD’li iş adamı Wael Hanna ve Mısır hükümetini güvenliğini sağlamak amacıyla Tarım Bakanlığı’ndaki bir yetkiliye baskı yapmakla suçlanan Menendez’in, ilaveten New Jersey’li iş adamı Jose Uribe ile ilgili yürütülen bir soruşturmaya müdahale etmiş olduğu iddia edilmişti. İddianamede, Menendez’in Mısır’a yarar sağlamak için tekrardan bir daha eylemlerde bulunmuş olduğu öne sürüldü. Menendez’in evinde meydana getirilen aramada, bir çok giysi ve dolaplarda saklanmış aşağı yukarı 500 bin dolar nakit paranın yanı sıra kıymeti 100 bin dolardan fazla olan 13 külçe altın bulunmuştu.

ELE GEÇİRİLEN NAKİT DOLU ZARFLARDAN BİRİNDE DAİBES’İN DNA’SI BULUNUYOR

Menendez pazartesi günü yapmış olduğu açıklamada, evinde bulunan paranın seneler içerisinde şahsi tutum hesaplarından çekildiğini ve bunu acele durumlar için hazır bulundurduğunu öne sürdü. İddiaların asılsız bulunduğunu söyleyen Menendez, aklanacağından emin bulunduğunu ve Senato’dan ayrılmaya niyeti olmadığını belirtti. Ancak savcılara göre, Menendez’in evinde bulunan nakit dolu zarflardan birinde Daibes’in DNA’sı bulunuyordu.

MISIR’A YAPILAN ASKERİ SATIŞ GÜNDEMDE

Menendez hakkındaki iddialar, Amerika Kongresi’nin Mısır’a yapılmasına onay verdiği 235 milyon dolarlık askeri yardımın tekrardan incelenmesi yönünde çağrılara yol açtı.

MENENDEZ HAKKINDAKİ İKİNCİ YOLSUZLUK DAVASI

Son 10 sene içerisinde Menendez ile ilgili oluşturulan ikinci yolsuzluk davası olarak kayıtlara geçerken, son dava jüri üyelerinin 2017’de bir karara varamamış ve hatalı yargılamayla sonuçlanmıştı.

TÜRKİYE KARŞITI EYLEMLERİ İLE BİLİNİYOR

Öte taraftan 2019’da lafda “Ermeni soykırımının resmen tanınması” karar tasarısının Genel Kurul’da oylanmasını istek eden Menendez’in, Amerika Başkanı Joe Biden’ın geçtiğimiz sene ilk kez “Ermeni soykırımı” ifadesini kullanmasında rol oynadığı iddia edilmişti. 2016’da zamanın Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya mektup yazarak Türkiye’nin Yunanistan ve Kıbrıs’a karşı saldırgan davrandığını ileri devam eden Menendez, Doğu Akdeniz’deki varlığından dolayı Ankara’ya yaptırım uygulanmasını istek etmişti. Menendez ayrıca, Türkiye’ye F-16 satışına karşı çıkmasıyla gündemdeki yerini koruyordu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort