İş insanı ile yaşlı amcanın diyalogu gündem oldu

Ankara’da bir toplantıya katılmak için yola çıkan iş adamı Mehmet Zeki Ediz, otoyolun Akyazı gişeleri girişinde elinde bastonuyla duran ve su satan yaşlı erkeğe muadil geldi. Su almak için arabasıyla geri gelen Ediz, yaşlı insanın yanısıra bulunan 10 şişe suyu almak istedi. Yaşlı insanın 2 bin liraya soba aldığını ve bin lira borcunun kaldığını öğrenen Ediz, mevzuya duyarsız kalmadı. Amcadan suları alan iş adamı, bin lirayı kendisine verdi. Yaşlı amca ile diyaloğunu da kayıt dibine alan Ediz’in toplumsal medyada paylaşılan videosu büyük alaka gördü. Duygulanan yaşlı insanın adeta çocuklar gibi sevindirmiş olduğu anlamış olur ise görülmeye değerdi.

“VİDEOYU ÇOCUKLARIMA İZLETMEK İÇİN ÇEKTİM”

O anları cep telefonuyla kayda alan Ediz ise “Benim o olayın gerçekleştiği gün Ankara’da bir toplantım vardı, gişelerdeydim. Biraz amcayı geçtim, baktım ki elinde bastonu var. Açıkçası üzüldüm yeniden geri geri geldim. Yanaştım amcaya bana oldukça sıcakkanlı geldi. Camı indirdim esasen o kendisi geldi doğrudan bana soba aldığını ve bin lira borcu bulunduğunu söyledi. Üzüldüm amcaya ben de çektim onu videoya çocuklarıma diyecektim sizin her şeyiniz var, bu görüntüyü izleyin yaşamın ne kadar zor bulunduğunu bilin diye. Sonra benim bir dostum videoyu ben durumu ben ona izah ettim. Sonrasında galiba o da bir yerlerde paylaşmış vaka buraya kadar geldi. Amcanın bir koli suyu vardı. İki adet su verdi ilk sırada bana. Sonra ben dedim ki amca tamamını getir. Amcanın o sevincini gördükten sonrasında aslında daha fazla üzüldüm. Bin lira bir para değil fakat amcanın demek ki oldukça ihtiyacı varmış. Keşke o esnada üzerimde daha fazla para olsaydı da daha fazla verebilseydim” dedi.

“İYİLİKTEN HİÇBİR ZAMAN ZARAR GELMEZ”

Sosyal medyada yorum yağmuruna tutulduğunu aktaran Ediz, “Sosyal medyada da paylaşılmış video. Olumlu yorumların yanı sıra oldukça negatif yorum da var. Dedikleri şey niçin sen inip gidip o suları alamadın. Her şey aniden gelişti aslında ben o yapıda bir insan değilim. Tabii ki gidip almam gerekiyordu. Kötü yorumlar yapan da var ben onu paylaşmak için aslında almadım. Ben paylaşmadım da. Bunu yapan benim dostlarım fakat iyi ki de paylaşmışlar. En azından bir ihtimal teşvik amaçlı da olur, en azından bir şeylerin değeri bilinsin diye paylaşılmasından yana problem görmüyorum. Lütfen büyüklerimize saygılı olalım. Büyüklerimizi sevelim. İyilikten hiç bir vakit zarar gelmez. Olabildiğince birçok insana iyilik yapalım.” diye konuştu.


Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort