MasterChef’ten Kore lezzeti: Yukgaejang tarifi!
Yukgaejang Malzemeleri:
- 300 gram ince dilimlenmiş sığır eti (örneğin, biftek)
- 1/2 su bardağı kurutulmuş biber unu (Kore biberi tercih edilir, fakat kırmızı biber unuyla da deneyebilirsiniz)
- 1 yiyecek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük soğan, ince dilimlenmiş
- 3 diş sarımsak, ince doğranmış
- 2 yiyecek kaşığı gochugaru (Kore biberi pulu)
- 1 yiyecek kaşığı gochujang (Kore acı biber salçası)
- 8 su bardağı su
- 200 gram doğranmış ıspanak ya da pazı yaprağı
- 1/2 su bardağı doğranmış yeşil soğan
- 1/2 su bardağı doğranmış havuç
- 1/2 su bardağı doğranmış mantar (isteğe bağlı)
- 200 gram doğranmış soğan pancarı (isteğe bağlı)
- Tuz ve karabiber
Yukgaejang Hazırlığı:
- Sığır etini ince dilimler durumunda kesip, biber unu ile karışmasını sağlayarak harmanlayın.
- Geniş bir tencereye sıvı yağ ekleyip, soğan ve sarımsağı ekleyin. Soğanlar şeffaflaşana kadar soteleyin.
- Gochugaru ve gochujang ilave edip karışmasını sağlayarak birkaç dakika daha soteleyin.
- 8 su bardağı suyu tencereye ilave edip kaynamaya bırakın.
- Et karışımını ekleyip, etler iyice pişene kadar 15 dakika süresince kaynatın.
- Doğranmış ıspanak ya da pazı, yeşil soğan, havuç ve öteki sebzeleri ilave edin ve birkaç dakika daha kaynatın.
- Tuz ve karabiberle tatlandırarak çorbayı hazırlayın.
Bu eşi benzeri olmayan Kore çorbasını sıcak servis yaparak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.