SYRIZA’nın yeni lideri Stefanos Kasselakis kimdir?

Yunanistan’da Aleksis Çipras’ın geçen haziran ayındaki seçim yenilgisi sonra SYRIZA’nın liderliğinden çekilme etmesi üstüne genel başkanlık için başlatılan yarış, parti içerisinde meydana getirilen oylamanın ilk turunun sonuçsuz kalmasının sonra ikinci tur seçimlerle sonlandı. Geçen hafta 5 aday arasında meydana getirilen ilk tur seçimlerini yüzde 45 oyla, adaylar arasında “outsider” olarak malum Girit kökenli Stefanos Kasselakis önde bitirmişti.

Stefanos Kasselakis Kimdir?

35 yaşındaki Kasselakis, bürokrasi sahnesine Aleksis Çipras’ın önerisiyle bu senenin Mayıs ayında katıldı. Ancak, Mayıs ve Haziran seçimlerinde parlamentoya giremedi. İş adamı kimliği ile tanınmış ve Amerika eğitimli Kasselakis, genç dönem tarafınca olabildiğince desteklenmektedir. ABD’nin Yale Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra, Golden Sachs’ta çalışırken kapitalizmin zalimliğini ayrım edip solcu olmaya karar verdiğini belirtti.

Kasselakis’in Cinsel Yönelimi

LGBTİ+ haklarını korumak için çaba sarfeden Kasselakis, cinsel yönelimini saklamıyor ve ABD’li partneri Tyler McBeth ile 2019 yılından bu yana beraber yaşamaktadır. Bu konu, SYRIZA içerisinde ya da öteki partiler tarafınca kampanya malzemesi olarak öne sürülmemiştir. Hatta, rakipleri bile Kasselakis’in cinsel yönelimine sataşan ve homofobik yaklaşımlar sergileyenlere karşı yardımcı vermiştir.

Ancak Kasselakis, SYRİZA’nın birtakım üyeleri tarafınca “kara koyun” ya da “kapitalizmin truva atı” olarak eleştirilmekte. Aynı zamanda, Yunanca kelime hazinesinin sınırı olan olması nedeniyle birtakım durumlarda dil konusu ile ilgili güçlük yaşasa da, rakipleri tarafınca iç ve dış siyaset hikayelerinde kifayetsiz olduğu gerekçesiyle eleştirilmektedir.

Stefanos Kasselakis, genç yaşı, değişik bakış açıları ve aleni cinsel yönelimiyle Yunan siyasal sahnesine taze bir nefes getiren bir liderdir. Onun liderliği altında SYRIZA’nın iyi mi bir yol izleyeceği, Yunanistan siyaseti için mühim bir dönüm noktası olacaktır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort