Nihat Ergün de istifa etmiş!

AK Parti’nin kuruluşunda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na kadar yükselen Nihat Ergün, kurucuları içinde bulunduğu DEVA Partisi’nden de çekilme etti. Nihat Ergün’ün istifası seçim sonrası DEVA Partisi’nde yaşanmış olan en ilgi cazibeli çekilme oldu.

3 DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ YAPTI

3 devre milletvekilliği yapan Nihat Ergün’ün çekilme sonrası siyaseti noktaladığı öğrenildi. Ergün DEVA Partisi için “Deva Partisi’nin kuruluşu Anadolu’dan gelen talepler doğrultusunda olmuştur. Anadolu’nun sesidir, Trakya’nın sesidir” demişti.

NİHAT ERGÜN KİMDİR?

1962 senesinde Kocaeli’de doğdu. Lise eğitimini İzmit Teknik Lisesi’inde tamamladı. 1984 senesinde Marmara Üniversitesi tutumsal ve yönetimsel bilimler fakültesi iktisat bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede yüksek lisansını bitirdi. Serbest ticaret, muhasebe ve müşavirlik, idare danışmanlığı alanlarında çalıştı. Erken yaşlarda toplumsal ve siyasal faaliyetlerde bulundu. Aktif siyasal hayata 1985 yalında Refah Partisinde başladı ve ilçe Başkanlığı, il Başkanlığı ve Belediye Başkanlığı görevlerine bulundu. 2001 yılından itibaren Adalet ve Kalkınma Partisine Kurucu İl Başkanlığı, Genel Başkan yardımcılığı, Grup Başkanvekilliği yaptı. 22. 23. 24. Dönem Kocaeli mebus olarak, 60. Hükümette Sanayi ve Ticaret Bakanı, 61. Hükümette Bilim- Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak vazife yaptı. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort