Turgay Dönmez: Yok böyle hikaye!

ENDİŞELİYİM

Kocaeli’nin vazife yapmış olduğu yıllarda en sevilen hakemlerindendi. Uzun seneler futbola hizmet eden Turgay Dönmez etken hakemlik kariyerinin sonrasında bu mesleği bıraktı. Hakemliği profesyonelleşmesi icap ettiğini belirten ve MHK’lerin sıklıkla değişmesinin hakemlere zarar verdiğini belirten Dönmez, gün geçtikçe azalan yargıcı sayısı hakkında olarak endişeli bulunduğunu belirtti.

UZEL: ONU ÇOK SEVİYORUZ

Kocaeli’deki aşağı yukarı bütün hususi turnuvalarda ya da etkinliklerde Turgay Dönmez’i yargıcı olarak yeşil zeminde bulabilirsiniz. Kendine özgü tarzı, uzun kıvırcık saçları ve doğal ki futbolcularla olan iletişimi onu “Aranan hakem” olarak tanınmasını sağladı. Kocaeli Masterler Başkanı Orhan Uzel “Turgay Dönmez bizim yaş grubumuzun dilinden en iyi anlayan hakem. Keşke maçlarımızı yönetse. Adeta yıllanmış bir şarap gibi. Kendisini oldukça seviyoruz” dedi.

OYUNU DURDUR, ÇIKACAĞIM

Turgay Dönmez’i tanıyanlar onun niçin hakemliğini bıraktığını bilir. 1998’de başladı Turgay Dönmez’in hakemliği. 13 sene sonra, 2001’de Karamürsel’de oynanan Karamürsel İdmanyurdu – Yalakderespor maçı içerisinde şu şekilde bir vaka yaşandı. Maçın ikinci yarısı, Karamürsel İdmanyurdu mücadelede 5-0 önde. Yalakderespor’un kaptanı Hakem Turgay Dönmez’e “Hocam oyunu durdur ben çıkacağım” dedi.

KENDİ FUTBOL AYAKKABILARINI VERDİ

Turgay Dönmez bunun nedenini sordu. Kaptan “Hocam, futbol ayakkabılarım ayağıma vuruyor. Topuğumun üst bölümü kesildi ve kanamaya başladı. Zaten ayrım da yiyoruz, kendime bu kadar acı veremem” dedi. Turgay Dönmez de “Kaptan… Sahada doğru muntazam top oynayan şahıs sensin” dedi ve kendi ayakkabılarını kaptana vermek istedi.

TEHDİT EDİLDİ

Kaptan da “Hocam harbiden çıkmak istiyorum. Hem sana sorun olmasın. Maç esasen bitmiş” dedi ve kenara baktı. Yalakdere’nin hocası “Giy oğlum, 5 yerine, 2 gol daha yeriz en fazla” dedi ve kaptan Turgay Dönmez’in ayakkabılarını giydi. Turgay Dönmez bu olayın sonrasında disipline sevk edildi. Dönemin İl Hakem Kurul Başkanı “Ayakkabıdan ceza aldığını söyleme, yoksa yeğenini klasman atlattırmayız” dedi. Dönmez’in yeğeni ise bir devre Süper Lig’de destek antrenörlük yapan ve hakemlik kariyeri süresince sırtından hançerlenen Nihat Samuk’tu.

ONUN SEVMEYENİ YOK

Kendisinden yalan beyan verilmesini bekleyenlerin bu talebi Dönmez’in canını oldukça sıktı ve Dönmez henüz hakemliğinin 13. senesinde bu mesleği bıraktı. Onun bu fena kaderini paylaşmak ise Nokta Gazetesi’ne nasip oldu. Turgay Dönmez bu şehirde hakemlik adına oldukça hoş bir renktir ve ilimizde sevmeyeni yoktur. Kendisine bundan sonraki hayatında başarı, bolluk ve ailesi ile beraber huzur diliyoruz.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort