“Ülkede satacak yer bırakmadılar”

Muhip Kanko’nun yapmış olduğu izahat şu şekilde: “Resmi verilere göre Türkiye yüzölçümü: 783.562 km² iken toplam Hazine arazisi: 358.815 km². Memleketin göçmenlerle doldurulduğu, yabancıların rahatlıkla ev ve arsa alabildiği ülkemizde para ve rant uğruna asker alanları bile talan eden AKP Hükümeti birazcık daha gözünü karartsa memleketin yarısını satabilir!” dedi.

SERT SÖZLERLE ELEŞTİRİLDİ

Köylerden tutunda, dinlence bölgelerindeki ve kent merkezlerindeki en kupon arazilere kadar Türkiye’nin karış karış satıldığına dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko, memleketin her köşesinin AK Parti hükümeti tarafınca talan edildiğini söyledi. Bir yandan yabancılara satılan arsa, arazi ve evler, öteki yandan da gömü arazilerinin üçe beşe bakılmadan satıldığını vurgulayan Kanko, AKP Hükümetinin bütçe açığını kapamak için; Türkiye’nin ağırlıkla gezim bölgelerinde bulunan Hazine’ye ve askeri alanlara ait oldukça kıymetli arazileri, amme kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazlarında içerisinde olduğu çoğu kamuya ait tesisleri özelleştirme İdaresi tarafınca satışa çıkarılmasını sert laflarla eleştirdi.

“BU TOPRAKLAR KOLAY KAZANILMADI”

Son dönemlerde ülke genelindeki gömü arazilerinin satışına hız verilmesiyle alakalı değerlendirmelerde bulunan Kanko; “Bu topraklar öyle basit kazanılmadı, kanla, gözyaşı ile büyük bedeller ödenerek yüzbinlerce şehit verilerek kazanıldı. Öyle günlüğü 18 milyon liraya saraylarda, 10 uçak, yüzlerce araç, binlerce koruma ile yaşayarak ve bu lüksün, şatafatın ve israfın bedelini halka ek vergiler yükleyerek, ‘ekonomiyi benden daha iyi kimse bilemez’ diyerek vatandaşı borç batağına sokarak kazanılmadı” ifadelerini kullandı.

“VERGİ ORANI 71 KAT ARTMIŞ”

Kanko, “2002 senesinde 59 milyar 631 milyon vergi toplanmışken, 2023 senesinde vatandaştan toplanacak vergi gelirlerinin 4 trilyon 232 milyar lirayı aşacağı öngörülmektedir. Sadece son 22 yılda hükümetin vatandaşın sırtına yüklediği vergi payı neredeyse 71 kat arttırılmış. AKP Hükümetleri vatandaşın sırtından o denli yükse vergi geliri sağlamasına karşın niçin ha bire arsa-arazi satıyor? Memlekette satılmadık kurum bırakmayan AKP Hükümeti, şeker fabrikalarından tutunda limanlara, elektrik santrallerinden tutunda TEKEL’e, TÜRK Telekom’a kadar bu ülkenin ne kadar kurumu var ise sattı. Şimdide milletin ortak malı olan Hazine arazilerini üçer beşer satıyor. Merkezi hükümetin yapmış olduğu gibi mahalli yönetimlerin de milletin malını bu kadar huzurlu satması ve üzerine üstlük her fırsatta ulusal ve yerlilik vurgusu yapması tam bir riyakârlıktır” dedi.

“SATACAK YER BIRAKMADILAR”

Hazine ve Maliye Bakanlığının tutum genelgesine karşın temsil ve tanıtma giderlerinde bir ayda 6 kat artış yaşandığına dikkat çeken Kanko; “Kamu kaynakları hoyratça kullanılmaya, kurumlarda ise israfa ara verilmeden devam edilmektedir. Sadece senenin ilk 8 ayında vasıta kiralama bedeli olarak 1,7 milyar liranın, tayyare kiralaması için de 2,5 milyar liranın Hazine’nin kasasından yani milletin cebinden çıkmış olduğu çarpık bir seviye var Ülkemizde. İsraf ve yanlış projeler yüzünden ülke kaynaklarını tüketen ve hazinede para bırakmayan hükümet; Milli Emlak’ın, Hazinenin, bakanlıkların ve kurumların ne kadar arsası ve arazisi var ise satıyor. Merkezi hükümet bir taraftan, mahalli yönetimler öteki yandan memlekette satacak yer bırakmadılar.

“EKONOMİK SORUNLAR GÖZ ARDI EDİLİYOR”

Resmi verilere göre Türkiye yüzölçümü: 783.562 km²  iken toplam Hazine arazisi: 358.815 km². Yani AKP Hükümeti birazcık daha gözünü karartsa memleketin yarısını satabilir. Satışa sunulan taşınmazların büyük kısmı Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla ve Nevşehir gibi gezim şehirlerimizde yer almaktadır. Öyle göründüğü gibi bu süreç, ülkede satılacak mevcudiyet kalmayıncaya kadar devam edecek. Ülkenin içerisinde bulunmuş olduğu zorlu süreç ve vatandaşımızın yaşamış olduğu ekonomik problemler göz ardı edilerek, millete ait olan bu arsa ve arazilerin satılmasındaki gerekçe AKP Hükümetinin taraftar projelere aktardığı milyarlarca dolarlar ve Sarayın israf ve yanlış iktisat politikalarının bedelinden öteki bir şey değil!” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort