Rıza Kayaalp dünya ikincisi oldu

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen yoldam 130 kilo final maçında İranlı rakibi Amin Mirzazadeh’e yenilerek gümüş madalya elde etti. Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda Grekoromen Güreş Milli Takımı adına 130 kg’da savaşım eden Rıza Kayaalp, gümüş madalya alarak dünya ikincisi oldu. Milli güreşçi, grekoromen yoldam 130 kilo final maçında İranlı rakibi Amin Mirzazadeh’e yenik oldu. Rıza Kayaalp’in almış olduğu madalya, Türkiye’nin bu yıl şampiyonadaki ilk gümüş madalyası oldu. Dünya Güreş Şampiyonası’nda geçtiğimiz günlerde Serbest Güreş Milli Takımı’ndan Taha Akgül ve Feyzullah Aktürk bronz madalya ve Kadın Güreş Milli Takımı’ndan da Buse Tosun Çavuşoğlu altın madalya kazanmıştı.

Rıza Kayaalp Kimdir?

Rıza Kayaalp, Türk güreşçi olan bir sporcudur. Bilgilerim Eylül 2021’e kadar aktüel olduğu için, sonraki gelişimleri içermeyebilir. Rıza Kayaalp, bilhassa grekoromen stildeki güreş kariyeri ile tanınır.

Rıza Kayaalp, 10 Temmuz 1989 tarihinde Samsun, Türkiye’de doğdu. Güreş kariyerinde çoğu başarı elde etmiştir. Olimpiyatlar, Dünya Güreş Şampiyonası ve Avrupa Güreş Şampiyonası gibi internasyonal düzeyde mühim yarışmalarda Türkiye’yi temsil etmiş ve madalyalar kazanmıştır. Özellikle grekoromen stilde 130 kilogram kategorisinde savaşım eden Kayaalp, Türk güreşinin mühim isimlerinden biridir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort