Gelinim Mutfakta Kremalı İncirli Kek Tarifi: İncirli Kek Malzemeleri
Gelinim Mutfakta Kremalı İncirli Kek Tarifi: İncirli Kek Malzemeleri
Haftanın 5 günü yeni bölümüyle ekrana gelen Gelinim Mutfakta maratonunda bir haftanın daha sonu geldi. Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşebe ve Cuma günleri saat 13.00’da yayına giren Gelinim Mutfakta hafta finali başladı. 22 Eylül Cuma günü maksimum puana haiz olan gelin 10 altın bileziğe kavuşacak. Peki, altınlar için oldukça mühim olan günün yemeği Kremalı İncirli Kek iyi mi yapılır? İşte Kremalı İncirli Kek tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA KREMALI İNCİRLİ KEK TARİFİ
Kremalı incirli kek, taze incirin tatlılığı ve kremanın zenginliği ile kusursuz bir lezzet kombinasyonu sunar. İşte kolay bir kremalı incirli kek tarifi..
Malzemeler:
3 ya da 4 taze incir
200 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
3 büyük yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Yarım su bardağı süt
200 ml krema
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Fırını 180°C sıcaklığa daha önceden ısıtın.
Taze incirleri yıkayıp dilimleyin.
Derin bir kapta tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
Yumurtaları teker teker ilave edin ve her birini iyice çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
Sütü ilave edip karıştırmaya devam edin.
Kek hamurunu yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökün.
İncir dilimlerini kekin üstüne yerleştirin.
İsteğe bağlı olarak tarçını serpiştirebilirsiniz.
Keki 35-40 dakika ya da kürdan pak çıkana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra kremayı şekerle beraber sertleşene kadar çırpıp kekin üstüne yayın. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.