Topik tarifi! 6 Eylül MasterChef Topik nasıl yapılır?

Türk mutfağı yiyecekleri sevenlerin kesinlikle denemesi ihtiyaç duyulan bir tanım Topik aroması ve ağızda dağılan yumuşacık kıvamı ile hususi bir lezzet opsiyonu olarak öne çıkıyor. Peki, Topik iyi mi yapılır? Topik nedir? Topik iyi mi yapılır, Topik yapılırken nelere dikkat edilir? MasterChef’te Topik yapıldı, evde klasik Topik yapıldı! İşte en hoş Topik!

TOPİK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

Hamuru İçin Malzemeler: 2 yiyecek kaşığı tahin, tuz, 400 gr. haşlanmış nohut, soyulmuş, 6 yiyecek kaşığı zeytinyağı,

İç Harç için Malzemeler: tuz, karabiber, zeytinyağı, 2 yiyecek kaşığı tahin 2 tane kuru soğan – piyazlık doğranmış, 2 yiyecek kaşığı esmer şeker, 1 yiyecek kaşığı dolmalık fıstık, 1 yiyecek kaşığı kuş üzümü,1 çay kaşığı tarçın,

TOPİK NASIL YAPILIR?

Öncelikle hamur harcını hazırlamak için bütün malzemeleri rondodan geçirin. Sonra karışım dolaba alıp dinlendirin.

İç harç için hazırlamak için bir tavaya zeytinyağı alıp, soğanları ilve edin. Kontrollü alevde renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin..

Sonra şekeri ilave edip kavurun. Tahin haricinde bütün malzemeleri ilave edip pişirmeye devam edin. Son olarak kenara alıp tahini ilave edin ve karıştırın.

Dinlendirilmiş hamurdan cevizden birazcık büyük bir parça alın. İki strecin içinde hafifçe ezerek açın.

İç harçtan doldurup, streç sayesinde top şeklini verin. Streçe sarılı şekilde koruyun.. Kalan hamur harcını bu yolla hazırlayıp, üstüne zeytinyağı ve tarçın serperek servis edin.

MasterChef Gündem Magazin Yaşam Kültür Sanat Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort