Üniversiteler ne zaman açılıyor? 2023-2024 üniversitelerde eğitim dönemi ne zaman başlayacak?

Her sene üniversitelerin açılış zamanı genel hatlarıyla aynı zamanlara muadil gelse de bu sene üniversitelerin açılış tarihinin erteleneceği söylentisi öğrencilerde merak mevzusu oldu. Üniversitelerde 2023-2024 eğitim tedris döneminin ne vakit başlamış olacağı merak ediliyor. Peki, üniversiteler ne vakit açılıyor? 2023-2024 üniversitelerde eğitim devri ne vakit başlayacak?

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILIYOR?

Üniversitelerin açılış zamanı bu sene eğitim öğretimine üniversitelerde devam edecek kişiler tarafınca araştırılmaya başlandı. Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kaldı. Bu sene ilk kez eğitimlerine üniversitede başlamış olacak olan öğrenciler KYK yurt başvurularını da gerçekleştirdiler. Önümüzdeki günlerde KYK yurtlarında kalmaya hak kazanan öğrenciler açıklanacak.

Üniversiteler, özerk yapıda olduğundan açılma zamanı farklılık gösteriyor. Bazı üniversiteler akademik açılış tarihini 2 Ekim’de yapılacağını duyurdu.

Adaylar kayıt hakkı kazandıkları üniversitelerin açılış tarihini alakalı üniversitenin resmi web sayfasından öğrenebilecek.

Örnek olarak Mustafa Kemal Atatürk Üniversitesi’nde 25 Eylül-29 Eylül arası ders kayıt haftası olacak eğitim tedris ise 2 Ekim 2023’te başlayacak. Aynı şekilde Ankara Üniversitesi’nde de eğitim 2 Ekim 2023’te başlamış olacak ve sonbahar devri 7 Ocak 2024’te sona erecek. Son olarak İstanbul Üniversitesi’nde de bu sene eğitim tedris 2 Ekim’de başlayacak. Üniversitelerin akademik takvimine girilerek eğitim öğretimin hangi tarihte başlamış olacağı öğrenilebilir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort