Hasanpaşa Köfte tarifi! MasterChef Hasanpaşa Köfte nasıl yapılır?
Cezayirmutfağı lezzetleri sevenlerin kesinlikle denemesi ihtiyaç duyulan bir tanım Hasanpaşa Köfte ağızda dağılan kıvamı ile hususi bir lezzet opsiyonu olarak öne çıkıyor. Peki, Hasanpaşa Köfte iyi mi yapılır? Hasanpaşa Köfte nedir? Hasanpaşa Köfte iyi mi yapılır, Hasanpaşa Köfte yapılırken nelere dikkat edilir? MasterChef’te Hasanpaşa Köfte yapıldı, evde klasik Hasanpaşa Köfte yapıldı! İşte en hoş Hasanpaşa Köfte!
Patates püresi için :
500 gr patates
50 ml sıvı krema (veya süt)
10 gr tereyağı
4 porsiyon Kiri (veya gülen inek) tipi peynir
Zeytinyağı çiseleme
Tuz biber
Köfte için :
400 gr kıyma
1 soğan
1 C. yiyecek kaşığı galeta unu
1 yumurta
kırmızı biber salçası
Birkaç taze maydanoz yaprağı
Birkaç taze fesleğen yaprağı
Bir tutam kimyon ve kişniş
Tuz biber
Domates sosu için :
4 domates
2 diş sarımsak
1 soğan
1 C. yiyecek kaşığı domates salçası
Bir tutam kurutulmuş fesleğen
Bir tutam kırmızı biber tozu
Bir tutam kimyon ve kişniş
1 C. yiyecek kaşığı zeytinyağı
Fırınınızı daha önceden 200°C’ye ısıtın.
Öncelikle köfteyi hazırlayın. Bir salata kasesinde kıymayı ince kıyılmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber ve baharatlarla karıştırın.
Malzemeler birbirleriyle iyice karışana kadar birkaç dakika iyice karıştırın.
Toplar oluşturun ve başparmağınız ve işaret parmağınızla ortasını kazıyarak bir çeşit “delik” açın (püreyi koymak için).
Bunları bir fırın tepsisine yerleştirin.
İkinci olarak domates sosunu hazırlayın. Domates sosu için belirtilen bütün malzemeleri birer birer blendera ekleyin.
Her şeyi karıştırın ve sosu bir tencereye koyun.
Kısık alevde sos azalıncaya kadar pişmeye bırakın.
Üçüncüsü patates püresini hazırlayın. Patatesleri soyup yıkayarak ve parçalara ayırarak başlayın.
Bunları büyük bir tavada kaynayan tuzlu su ile pişirin.
Haşlanıp yumuşadıktan sonrasında patatesleri ezin ve kalan malzemeleri ekleyin.
Dördüncüsü , montaj ve pişirme işlemine devam edin. Püreden toplar yapın ve bu tarz şeyleri kıymadaki “deliklerin” ortasına yerleştirin. Daha fazla güzel duyu için ilave yivli ağızlığı olan krema poşeti kullanabilirsiniz. Aksi halde problem yok.
Fırın kabına domates sosunuzu dökün.
Köfteyi tabağa yerleştirin ve patates püresinin üstüne rendeden geçirilmiş peynir ya da galeta unu serpin.
Önceden ısıtılmış fırında 200°C’de patates püresi kahverengileşene kadar aşağı yukarı 25-30 dakika pişirin.
Fırından çıkarın, köftenin üstüne domates sosu serpin ve yeşil salata eşliğinde sıcak olarak afiyetle yiyin.
Afiyet olsun !!!
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.