Mkhabez tarifi! MasterChef Mkhabez nasıl yapılır?
Cezayirmutfağı lezzetleri sevenlerin kesinlikle denemesi ihtiyaç duyulan bir tanım Mkhabez ağızda dağılan kıvamı ile hususi bir lezzet opsiyonu olarak öne çıkıyor. Peki, Mkhabez iyi mi yapılır? Mkhabez nedir? Mkhabez iyi mi yapılır, Mkhabez yapılırken nelere dikkat edilir? MasterChef’te Mkhabez yapıldı, evde klasik Mkhabez yapıldı! İşte en hoş Mkhabez!
MKHABEZ TARİFİ!
İçindekiler
– 500 gr ince öğütülmüş badem
– 250 gr pudra şekeri
– 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
– 1 çay kaşığı vanilya özü
– 2 yumurta + 1 sarısı (tek tek ilave edip izliyorsunuz)
Üzeri için: Bu 500 gr badem miktarı için iki kez tekrarlanacak doz
– 1 yumurta akı
– 3 yiyecek kaşığı limon suyu
– 3 yiyecek kaşığı portakal çiçeği
– 2 yiyecek kaşığı yağ
– Pudra şekeri (bülten ile gönderdiğim miktar)
– Dilediğiniz besin boyası
Yapılışı
Badem, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi ve vanilya özünü karıştırın
Yumurtaları ayrı ayrı ekleyin
Elde ettiğiniz badem ezmesini düşürün
İstenilen yöntemleri kesin
Fırın tepsisine dizin. 130°C’de 30 dakika pişirin.
Rafta soğumaya bırakın
Buzlanma için:
Yumurta aklarını, limon suyunu, portakal çiçeği suyunu ve hasım karıştırın
Elenmiş pudra şekerini yavaş yavaş, devamlı karışmasını sağlayarak ekleyin. Oldukça kalın bir krema elde etmeniz gerekiyor.
İstediğiniz rengi ilave edin ya da tabii bırakın
Tutarlılığı denetlemek için sorunlu parayla test edin
Parçalarınızı ıslatın ve bir rafta kurumaya bırakın
Dilediğiniz gibi süsleyin: dövme, badem ezmesi, şeker ezmesi
Notlar
Kremayı yapmak ve tek parça üstünde test etmek için vakit ayırmanız ve geri kalanını bitirmeden ilkin beklemeniz önemlidir. İyi tutunduğunu ve fazla sızıntı yapmadığını gördüğünüzde işi bitirin.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.