Makroudh tarifi! MasterChef Makroudh nasıl yapılır?

Cezayirmutfağı lezzetleri sevenlerin kesinlikle denemesi ihtiyaç duyulan bir tanım Makroudh ağızda dağılan kıvamı ile hususi bir lezzet opsiyonu olarak öne çıkıyor. Peki, Makroudh iyi mi yapılır? Makroudh nedir? Makroudh iyi mi yapılır, Makroudh yapılırken nelere dikkat edilir? MasterChef’te Makroudh yapıldı, evde klasik Makroudh yapıldı! İşte en hoş Makroudh!

MAKROUDH TARİFİ!

Malzemeler ( 8 benlik ):

2 kase orta boy irmik ,

1 kase tereyağı ,

1 tutam tuz ,

1 kase su ,

kızartmak için sıvı yağ..

İçi:

2 su bardağı salçalı hurma , 1 ufak su bardağı pudra şekeri , 1 yiyecek kaşığı toz tarçın , 3 tane yiyecek kaşığı portakal çiçeği suyu , tatlım.

Hazırlık:

İrmik, tereyağı ve tuzu karıştırın.

Ilık suyla ıslatıp benzeşik ve pürüzsüz bir hamur harcı elde edene kadar yoğurun. Birkaç dakika dinlenmeye bırakın.

Hurma ezmesi, şeker, tarçın ve portakal çiçeği suyuyla içine doldurulacak harç hazırlayın, iyice karıştırın.

Daha sonrasında irmik hamurunu alın, ufak yığınlara bölün, bu tarz şeyleri ufak sosisler durumunda şekillendirin, ortasına bölün, sonrasında ufak doldurma çubuklarını yuvaya yerleştirin, rulonun açıklığını yeniden kapatarak pürüzsüz hale getirin.

Daha sonrasında elmas şeklinde net ve derin yağda kızartın (tercihen fritözde). Her iki tarafı da kızartılıp delikli kaşıkla çıkarılır, süzülmeye bırakılır, sonrasında bal ya da şeker şurubuna batırılır (bir tavada tadı için su + pudra şekeri + limon suyunu karıştırın. Bir tabağa konulmuş olan bir damla şurup ezilmeden kıvam aldığında şurup hazır demektir.

MasterChef Gündem Yaşam Kültür Sanat Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort