Temmuz ve Ağustos enflasyon rakamları! 2 aylık enflasyon oranı nedir?

Türkiye İstatistik Kurumu, merakla beklenen enflasyon rakamlarını açıkladı. Ağustos ayına dair enflasyon rakamlarının açıklanmasının sonrasında son 2 aylık enflasyon oranları araştırılmaya başlandı. Kullanıcılar tarafınca Temmuz ve Ağustos enflasyon rakamı araştırılmaktadır. Son iki ayın enflasyon sayıları merak mevzusu oldu. Peki, 2 aylık enflasyon payı nedir? Detaylar haberimizde…

ENFLASYON NE KADAR OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına dair enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, enflasyon geçtiğimiz ay yüzde 9,09 artarken, senelik bazda yüzde 58,94’e yükseldi.

2 AYLIK ENFLASYON ORANI NEDİR?

TÜFE’deki (2003=100) değişiklik ağustos ayında bundan önceki aya göre %9,09, bundan önceki senenin aralık ayına göre %43,06, bundan önceki senenin aynı ayına göre %58,94 ve on iki aylık averajlara göre %56,28 olarak gerçekleşti. Bir önceki senenin aynı ayına göre minimum artış yayınlayan ana öbek %24,97 ile mesken oldu. Buna karşılık, bundan önceki senenin aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana öbek ise %89,31 ile lokanta ve oteller oldu.

Temmuz ve Ağustos enflasyon rakamları! 2 aylık enflasyon payı nedir?

Gündem Finans Ekonomi Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort