Okullarda ‘Uyum Haftası’ başlıyor: Tarih 4 Eylül

İlkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitimine başlamış olacak öğrenciler için ‘Uyum haftası’ başlıyor. Yeni okula başlamış olacak evlatların okul kaygılarını gidermek ve ortama uyarlamak için uygulanan süreç 4 Eylül Pazartesi günü hayata geçecek. Öğrenciler, bir haftalık ahenk süreciyle okullarına ve öğretmenlerine alışacak. Uzmanlar, ahenk haftası öncesinde, ‘Okulda eğleneceksin, oldukça sevinçli olacaksın’ gibi konuşmalar yapılmamasını öneriyor.

Uzmanlar, ahenk haftası öncesinde öğrencilerle meydana getirilen konuşmalara dikkat edilmesini öneriyor.

Çocuk Gelişimi Uzmanı Yasemin Başlı, mevzuyla alakalı şunları söyledi:

“Okul mecburi bir eğitim, bunu oldukça süslemek doğru değil. ‘Artık yaşın geldi, senin yaşındaki her akranın gibi eğitim öğretime başlıyorsun’ gibi net ve kısa çocuk ne soruyorsa ona makul cevaplar verilmeli. ‘Orada oldukça sevinçli olacaksın, eğleneceksin’ gibi büyük beklentilere sokmak oldukça doğru değil.”

“OKUL TANITILABİLİR, UYKU DÜZENİ SAĞLANMALI”

Uyum haftası başlamadan ilkin kayıt yaptırılan okul gezilebilir. Bu durum, ahenk haftasında yaşanabilecek sıkıntıları azaltabilir. Uyum haftası başlamadan ilkin uyku saatleri düzene sokulmalı.

Uyum sürecinde aileler, okula başlamalarıyla alakalı kendi anılarını çocuklarıyla paylaşmalı. Bu konuşmalar çocuğun okula olan ilgisini artırıp motive edebilir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort