Bakan Koca’dan ‘Uçakta maske şart mı?’ sorusuna yanıt

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kapalı alanlarda maske kullanması zorunluluğunun kaldırılması ile ilgili açıklamalarda bulundu. ‘Uçakta maske koşul mı?’ şeklindeki bir soruya cevap veren Koca, “Sadece ulaşım ve sıhhat kuruluşlarında olay sayısı binin dibine düşene kadar olmak suretiyle maske kullanması olacak. Bunun içerisine uçaklar da, eğitim de, kapalı alanlar da, bütün kurumlar girmiş olur” cevabını verdi.

Fahrettin Koca, Aydın Valiliği’ni ziyaretinde açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Koca açıklamasında, “En mühim gündem maddelerimizden biri sıhhat yatırımları olacak. Aydın sıhhat enerjisini gün geçtikçe artırdı. İleri teknoloji ile donatılmış kent hastanelerimizin gücü salgında daha iyi anlaşıldı” dedi.

“Dün Koronavirüs Bilim Kurulu’muz son toplantısını gerçekleştirdi” diyen Koca, “1 milyon 300 bin sıhhat ordumuzla milletimizin her ferdi savaşım verdi. Zihinlerimizden salgının korkusunu atıyoruz, zira aşımız ve ilaçlarımız var. Aşı ve şahsi tedbirler ile günlük hayatımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Koca, şu şekilde devam etti: “Bilim Kurulu, Cumhurbaşkanımızın kabulü ile son toplantısını yapmış oldu. Bilim Kurulu 27 ay süresince inanılmaz performans sergiledi. Bundan sonraki süreçte bakanlığı çoğu bilim kurulu var. Bilim Kurulu halk sağlığı kapsamında izliyor olacak, gerektiğinde toplanabilir.”

“Uçakta maske takmak koşul mı?” sorusuna cevap veren Koca, “Dün cumhurbaşkanımız belirtti biliyorsunuz. Sadece ulaşım ve sıhhat kuruluşlarında olay sayısı binin dibine düşene kadar olmak suretiyle maske kullanması olacak. Onun haricinde hiç bir alanda maske kullanması olmayacak şeklinde bir izahat olmuştu. Dolayısı ile bunun içerisine uçaklar da girer, bunun içerisine eğitim de girer, bunun içerisine kapalı alanlar olmak suretiyle kurumlar girmiş olur. Bunu net anlatım etmek istiyorum” dedi.

Koca, “Bu dönemde istila bizlere şunu gösterdi. Maskenin koruyucu bulunduğunu biliyoruz, pandemi sonrası süreçte de devam etmesi icap ettiğini düşünüyoruz. Bir vatandaşımız soğuk algınlığı hissediyorsa maskesini takıyor olmalı” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort