PTT’nin Dijital Hizmeti E-Apostil Artık E-DEVLETte

APOSTİL BAŞVURULARINDA E-DEVLET KOLAYLIĞI

PTT AŞ, elektronik ortamda açılan resmî belgelerin gerçekliğinin tasdik edilerek diğer bir ülkede yasal olarak kullanılmasını elde eden e-Apostil hizmetini artık e-devlet üstünden de sunuyor. Vatandaşlar Adli Sicil Belgesi e-Apostil Başvurusu, e-Apostil Başvuru Belge Doğrulama ve e-Apostil Genel Başvurularını artık e-Devlet üstünden yapabiliyor.

e-Apostil başvurularında kurumlar içinde oluşan belge trafiğini azaltarak müracaat ve devamındaki süreci kısaltan, e-Apostil hizmeti ile vatandaşlar zamandan tutum sağlıyor. PTT tarafınca sunulan hizmet, e-Devlet hesabı olan bütün vatandaşların dünyanın her yerinden elektronik Apostil başvurusu yapabilmesine imkân sağlıyor.

Vatandaşlara daha süratli ve kaliteli hizmet taktim etmek adına e-Apostil müracaat sürecinin hızlandırılabilmesi için PTT AŞ’nin Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı, Adalet Bakanlığı ve TÜRKSAT ile yürüttüğü çalışmalar sonuçlandı. Bu kapsamda Adli Sicil Kaydı Belgesi için e-Apostil başvuruları e-Devlet kapısından oldukça daha süratli yapılabiliyor.

e-Apostil hizmeti ile Apostil işlemleri elektronik ortamda güvenilir elektronik imza ve vakit damgası ile gerçekleştirilerek e-Devlet üstünden Adli Sicil Kaydı Belgesi için müracaat yapılabiliyor. Vatandaşlar, www.turkiye.gov.tr ve www.eapostil.gov.tr adresleri ya da e-Devlet mobil uygulaması üstünden hesaplarına giriş yaparak tek monitör ile Adli Sicil Kaydı Belgesi oluşturup e-Apostil talebinde bulunabiliyor. Oluşturulan belgeler Lahey Konvansiyonu’na taraf olan 120’den fazla ülkede geçerli sayılıyor.Ayrıca e-Apostil belgelerinin doğruluğu hem www.eapostil.gov.tr adresinden hem de e-Apostil belgesinin üstünde bulunan bağlantılara tıklanarakveya belge üstündeki karekod okutularak teyit edilebiliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort