Metaverse karakteri nasıl oluşturulur?

Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik cihazları vasıtasıyla 3 boyutlu sanal evrenler kurup burada zaman geçirebildiğimiz Metaverse, avatar ya da karakter olarak malum bir dijital kimliğimiz ile bizi var ediyor.

İlk olarak Neal Stephenson’ın 1992 senesinde duyurduğu bilimkurgu romanı Snow Crash’de ortaya çıkan Metaverse teriminin en büyük yatırımcılarının başında, AR ve VR cihazları üreten Oculus’u 2 milyar dolara satın alan Facebook (yeni adıyla Meta) geliyor. Peki Metaverse karakteri oluşturma prosedürü iyi mi yapılır?

Bu arada Metaverse arsa fiyatı sorgulama işlemi

Metaverse karakteri oluşturma

Metaverse karakteri, esasında sizin toplumsal medya gibi rastgele bir online ortamda haiz olduğunuz avatardır. Örneğin Snapchat’teki Bitmoji özelliği vasıtası ile yüzünüzü ince ayrıntılarına kadar modelleyerek kendi avatarınızı yaratabilirsiniz. Bitmoji’nin bir aynısı geçtiğimiz haftalarda Instagram uygulamasına da geldi.

Tek bir Metaverse karakteri oluşturma tekniği yok. Ancak Ready Player Me uygulaması ile Metaverse tabanlı çoğu platformda kullanabileceğiniz bir karakter yaratabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları takip edin.

Öncelikle https://readyplayer.me/tr/avatar linkine tıklayarak Ready Player Me’ye giriş yapın. Vücut stilini seçin ekranında, karakterinizin cinsiyetini belirlemeniz gerekiyor.Bir sonraki aşamada, uygulamanın size benzeyecek bir Metaverse karakteri oluşturabilmesi için yüzünüzün tabii halini yükleyin. Fotoğrafsız da devam edebilirsiniz fakat karakterin orijinal olması için bu önemli. metaverse karakteri oluşturmaOluşan karakterin ten rengi ve öteki özelliklerini değiştirebilirsiniz. Fotoğrafı yükledikten sonra, yüzünüze oldukça benzeyen bir Metaverse karakteri otomatik oluşacaktır. Burada ilk ilkin alttaki renk paletlerini kullanarak karakterinizin ten rengini belirlemelisiniz.Ardından sekme çubuğunda soldan ikinci düğmeye tıkladığınızda oluşturulan kısımda çene yapısı, gözleri, burnu ve dudaklarını dilediğiniz şekilde yapılandırın. Karakterin yüz hatlarını iyi mi istiyorsanız öyle şekillendirin. Şimdi en mühim kısımlardan biri: kıyafet tayin adımına geçiyoruz. Alt sekme çubuğunda soldan üçüncü düğmeye tıkladığınızda Ready Player Me’de yüklü çoğu giysisi karakterinize giydirebilirsiniz.Kıyafet butonunun tarafındaki saç simgesine tıklayarak oluşturduğunuz Metaverse karakteri için bir saç stili belirlemeyi de unutmayın.Soldan altıncı butona (göz işareti) tıklayarak avatarınızın göz bebeği rengini bile belirleyebilirsiniz. Karakterin göz rengini de ayarlamayı unutmayın.

Karakteri kullanmak mümkün hale getirme

Metaverse karakteri oluşturma prosedürü büyük oranda bitti. Avatarınızın fizyolojik özelliklerini ayarladıktan sonrasında sağ üst köşedeki “Hub’a giriş” butonuna tıklayın. Sonradaki aşamada, şayet bir geliştiriciyseniz sağ alt köşedeki indirme butonuna tıklayarak avatarınızın .glb dosyasını bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Sıradan bir kullanıcıysanız, işiniz sol taraftaki “Discover Apps” bölümüyle olacak. Burada karakteri kullanabileceğiniz, insanların birbirleriyle sanal bir evrende iletişim kurabilecekleri “VRChat” başta olmak suretiyle Metaverse tabanlı çoğu tatbik yer alıyor. Bu programları Ready Player Me hesabınızla bağlamanız gerekiyor.

Oluşturduğunuz Metaverse karakterini uygulamalarla bağlayabilirsiniz.

Örneğin VRChat’i seçelim. “Connect avatar” butonuna tıkladığınızda, şayet yapmamışsanız ilk ilkin Ready Player Me’ye giriş yapmanız gerekecek. Açılan penceredeki “Sign in” butonuna bastığınızda Instagram’a kayıt olur gibi bu programa da kayıt olabileceğiniz bir parçaya yönlendirileceksiniz.

Ardından “Discover Apps” bölümündeki programlardan dilediğinizi seçip “Connect avatar”a yeniden bastığınızda, karakterinizi bağlamış olacaksınız. Metaverse karakteri iyi mi oluşturulur? sorusuna bu rehberde yakından baktık. Takıldığınız bir nokta olursa yorumlar bölümünde ya da SDN Forum’da paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort