Elon Musk’ın 70 milyon dolarlık özel jeti görüntülendi

Tesla ve SpaceX şirketlerinin kurucusu Elon Musk, maddi varlıklarının oldukça fazla dikkat dağıttığını ve esas olarak Mars’a gitmek ve “Dünya için sürdürülebilir enerji üstünde çalışmak” gibi daha yüksek hedefleri bulunduğunu söylemişti.

Mayıs 2020’de bütün emlak portföyünü elden çıkaracağını söyleyen Elon Musk, geçtiğimiz aylarda son evini de sattığını duyurmuştu.

ABD’li sivil havacılık firması Gulfstream’in amiral gemisi uçağı G650ER ise Musk’ın gösterişsiz yaşamının tek istisnası olarak göze çarpıyor.

Özel jetten fotoğraflar

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve futbol yıldızı Cristiano Ronaldo’nun da haiz olduğu Gulfstream G650ER jetinin içerisinden fotoğraflar yayınlandı.

Uçağı 2016 senesinde aşağı yukarı 70 milyon dolara satın alan Tesla ve SpaceX CEO’suna 1 saatlik uçuş, aşağı yukarı 3 bin 600 dolara mâl oluyor.

Nisan ayında TED Konferansı’nda konuşan Musk, şahsi tüketim için yılda milyarlarca dolar harcamadığını, fakat hususi jetinin tutumlu hayat tarzının bir istisnası bulunduğunu belirterek, “Bir evim ya da yatım yok. Tatil yapmıyorum. Tek istisnam bu uçak. Çünkü onu kullanmazsam, çalışmak için kullanacağım vakit daralıyor.” demişti.

Öte yandan,  Gulfstream G650ER’in tutarları 66,5 milyon dolardan başlıyor. ve şletme maliyetleri milyonlarca doları buluyor.

Washington Post tarafınca elde edilmiş uçuş kayıtlarına göre Musk, hususi jetine sadece 2018’de ABD, Avrupa ve Asya’da uçarak 700 bin  dolar harcadı.

Gazetenin bildirdiğine göre, Musk aynı sene 250’den fazla destinasyona uçtu ve 250 bin kilometreden fazla bir mesafe katetti.

Özel jette neler var

19 benlik jetin, yemek ve içeceklerin hazırlanabileceği bir mutfağı bulunuyor. Mutfakta ilaveten iki gizleme bölmesi, bir mikrodalga fırın ve bir konveksiyon fırın yer alıyor. Uçağın parçalarını denetim eden bir dokunmatik ekran, mutfağın ön duvarına yerleştirilmiş halde görünüyor.

30 metre uzunluğundaki jet, aynı zamanda  kişiselleştirilebilir bir iç mekana sahip. Dört hayat alanı bulunan uçağın ana kabini, 10 koltuk ve bir kanepeden oluşuyor.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort