Çocukların alt geçitteki kameraları kırma eğlencesi pahalıya patladı

Olay, merkez Meram ilçesi Yenişehir Mahallesi Kovanağzı Caddesi Yüksek Hızlı Tren Yaya Alt Geçidinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, belediye görevlileri emniyet kameralarının bazılarının kayıt dışı, bazılarının ise yönlerinin çevrilmiş bulunduğunu ayrım etmesi üstüne yetkililere malumat verdi.

Olay yerine ulaşan yetkililer, birtakım kameraların yerinde olmadığını ayrım etmesi üstüne durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. İhbar üstüne vaka yerine Meram İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Meram Suç Önleme ve Araştırma Büro Amirliğine bağlı takımlar sevk edildi. Olay yerine ulaşan takımlar araştırmaların sonrasında emniyet kameralarının imaj kayıtlarını izledi.

Çocukların taş ve topla kameralara vurdukları belirlendi

Kamera kayıtlarında, 4 çocuğun yaya alt geçidine gelmiş olarak kıymeti aşağı yukarı 25 bin lira olan, 5 emniyet kamerasına topla ve taşla vurmuş olduğu görüldü. Görüntülerde, evlatların daha sonrasında bir bahçeden getirdikleri tarımsal sulama boruları ile kameraları kırdıkları yer aldı. Kameralara zarar veren evlatların daha sonrasında birbirilerinin üstüne çıkarak kameraları sökmeye çalmış olduğu görüntülere yansıdı.

Çocukların hüviyet ve adreslerini belirleme eden polis ekipleri, gözaltına almış olduğu 4 evladı yaşları 18 yaşından ufak olduğundan Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim etti. Polisteki işlemlerinin sonrasında adliyeye sevk edilen 4 çocuk, çıkartıldıkları mahkemece adli denetim şartıyla özgür bırakıldı. Kameralara zarar veren evlatların ailelerine incinen kameraların zararları olan 25 bin liranın giderilmesi için adli prosedür başlatılmış olduğu öğrenildi.

İbrahim Yetkin
 

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort