Irak’taki kum fırtınasında 717 kişi hastanelik oldu

Irak’ı 2 gündür etkisi dibine kum fırtınası sebebiyle 717 şahıs hastanelik olurken, Irak hükümeti meteoroloji uzmanlarının hava durumu açıklamalarını yasakladı.

DÜNYA 10.04.2022 11:12

Irak’taki kum fırtınasında 717 şahıs hastanelik oldu

Abone Ol google-news

Irak’ta geçtiğimiz Perşembe gününden itibaren ülkenin kuzeyini etkisi dibine alan kum fırtınası sebebiyle yüzlerce şahıs hastanelik oldu. Ülkenin kuzeyindeki Kerkük kentinde toplam 622 şahıs soluk darlığı sebebiyle hastaneye başvururken, Süleymaniye kentin de ise 95 kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Öte taraftan Irak hükümetinin meteoroloji uzmanlarının hava durumu açıklamalarına yasak getirmiş olduğu bildirildi. Irak’ın önde gelen meteoroloji uzmanlarından Sadık Atiye toplumsal medya hesabında yapmış olduğu açıklamada, hükümet tarafınca hava durumu tahminleriyle alakalı izahat yapmasına yasak getirildiğini söyledi. Söz mevzusu yasağın ülkenin menfaati doğrultusunda olmadığını belirten meteoroloji uzmanı Atiye, ülkenin ağır hava koşulları altında kalmış olduğu bu zamanda alınan kararın durumu daha da kötüleştireceği uyarısında bulundu.

İklim değişiklerinden en çok etkilenen ülkeler içinde bulunan Irak’ta yaşanmış olan kuraklık sebebiyle kum fırtınası arttı.

İHA

Günün Önemli Manşetleri

Video haberler için YouTube kanalımıza abone olun

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort