Rus vekil Dzhabarov: Finlandiya’nın NATO’ya üye olması stratejik bir hata olur

DÜNYA 09.04.2022 10:22

Rus vekil Dzhabarov: Finlandiya’nın NATO’ya üye olması stratejik bir hata olur

Abone Ol google-news

Dış Haberler Servisi

Finlandiya Başbakanı Alexander Stubb da Finlandiya’nın yakında NATO üyeliğine müracaat yapacağından emin olduğunu, İsveç’te de bu doğrultuda karar almaya yönelik bir hareketliliğin başladığını anlatım etti.

Devlet televizyonu YLE’nin duyurduğu ankete göre milletvekillerinin 112’si NATO üyeliğini destekliyor, 71’i üyeliğe negatif bakıyor. Milletvekillerinin 17’si de kararsız bulunduğunu belirtiyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 7 Nisan’da NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda yapmış olduğu konuşmada, Ukrayna savaşının aylar hatta senelerce sürebileceğini, Finlandiya ve İsveç’in İttifak’a dahil olmayı istemeleri durumunda, bu talebin süratli biçimde gerçekleştirileceğini söylemişti.

STRATEJİK HATA

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonrası Finlandiya’nın NATO’ya katılmak için müspet açıklamalarda bulunması Rusya’yı öfkelendirdi. Rus vekil Vladimir Dzhabarov, Helsinki’nin NATO’ya yönelik adımlarının ‘stratejik bir hata’ olacağı belirtildi.

Dzhabarov Finlandiya ile bugüne dek gelişen adımlar attıklarını fakat NATO üyeliğinin Finlandiya’yı hedef haline getireceğini söyledi. ‘‘Bu bütün Fin halkı için korkulu bir trajedi olur’’ diyen Dzhabarov sonra ise ‘Finlandiya halkının ülkesinin yok bulunmasına niçin olacak bir şeye imza atmayacağını düşündüğünü’ söyledi.

Günün Önemli Manşetleri

Video haberler için YouTube kanalımıza abone olun

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort