Irak’ta kum fırtınası: 5 ölü

Irak’ı dünden beri etkisi dibine alan kum fırtınası nedeniyle 5 şahıs yaşamını kaybederken, yüzlerce şahıs ise soluk darlığı nedeniyle hastanelere kaldırıldı.

DÜNYA 08.04.2022 20:04

Irak'ta kum fırtınası: 5 ölü

Abone Ol google-news

Irak’ın kuzeyinde dünden beri etkili olan kum fırtınası vatandaşlara zor anlamış olur yaşattı. Ülkenin Selahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde kum fırtınası nedeniyle 5 şahıs yaşamını kaybederken, yüzlerce şahıs soluk darlığı nedeniyle hastanelere kaldırıldı. Tuzhurmatu Kaymakamı Hasan Zeynel Abidin yapmış olduğu açıklamada, “Kum fırtınası nedeniyle 159 şahıs hastanelik oldu ve 5 şahıs yaşamını kaybetti” dedi.

Ülkenin başkenti Erbil’de de 222 ve Süleymaniye’de 45 şahıs hastanelere kaldırılırken, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Sağlık Bakanlığı, vatandaşları evlerinde kalmaya çağırdı. IKBY Sağlık Bakanı Saman Berzenci, IKBY’nin maruz kalmış olduğu şiddetli kum fırtınası nedeniyle vatandaşları oldukça acele vaziyet olmadığı takdirde evlerinden çıkmamaları konusu ile ilgili uyararak, kum fırtınasının bilhassa astım ve göğüs hastaları için büyük bir çekince arz ettiğini ve dışarıya çıkmak zorunda kalan vatandaşların maske takmaları icap ettiğini bildirdi.

Günün Önemli Manşetleri

Video haberler için YouTube kanalımıza abone olun

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort