Türk Halkına Deprem Uyarıları ile Gelen Şöhret

Türkiye’yi sarsan 6 Şubat depremleri sonrası yorumları ve uyarılarıyla gündemden düşmeyen meşhur zelzele uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, dünyaca meşhur New York Times Gazetesi’ne röportaj verdi.

İstanbul için oldukça endişeli olduğunu belirten Naci Görür, 7 üstü bir zelzele bekledikleri İstanbul’da depremin sonrasında oldukça büyük bir kaos yaşanacağını söyledi.

“UYARILAR ONA ŞÖHRETİ GETİRDİ”

Ben Hubbard ve Şafak Timur imzalı haberde, “Deprem ikazları ona şöhreti getirdi. Daha fazla kişinin kendisini dinlemesini istiyor. Naci Görür depreme hazırlık çağrılarıyla Türkiye’de her insanın tanımış olduğu biri oldu. Ancak verilen tepkiden hayal kırıklığı duyuyor ve İstanbul için oldukça endişeli” ifadeleri yer aldı.

“YILLARCA UYARDIK, KİMSE BİR ŞEY YAPMADI”

6 Şubat gecesi yıkıntı altında kalan bir kadının ve kızının kendisini arayıp “Bizi kurtarın” dediğini, fakat daha sonrasında onlara ne işe yaradığını katiyen öğrenemediğini söyleyen Görür, “İki saat süresince ağladım. Jeologlar olarak depremin geldiğini söyleyip yazmaktan yorulduk. Kimse bir şey yapmadı” dedi.

2 MİLYON TAKİPÇİSİNİ HER GÜN UYARIYOR

Sık sık televizyona çıkan Naci Görür’ün 2 milyonu aşkın kişinin takip etmiş olduğu toplumsal medya hesabından da devamlı depremlerle alakalı ikazlar yaptığını yazan New York Times’a konuşan Naci Görür, “İnsanlara hayatta kalmaları için yol göstermeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

“BENİ ASLA CİDDİYE ALMADILAR”

Tüm çabalara rağmen Türkiye’de zelzele hazırlıklarının oldukça kifayetsiz kaldığını kaydeden Görür, bilhassa İstanbul konusu ile alakalı endişeli olduğunu söyleyerek “İstanbul hiç hazır değil. Çöken binalar on binlerce kişiyi yıkıntı altında bırakacak. Dar yolların kapanmasına ve yardımların aksamasına yol açacak. İstanbul’da büyük kaos yaşanacak” dedi.

20 sene ilkin memleketi Elazığ için de fay hattı uyarısında olduğunu söyleyen Görür, “Beni alkışladılar fakat katiyen ciddiye almadılar. 2020’de yaşanmış olan 6,7 büyüklüğündeki zelzele sonrası bana inanmaya başladılar” ifadelerini kullandı.

“İNASANLAR DEPREMİN KADER OLDUĞUNA İNANIYOR”

“İnsanlar zelzele ile alakalı hiç bir şey bilmiyor. Çoğu Allah’tan geldiğine, kaderden kaçılamayacağına inanıyor. Ancak bilim tam tarihi öngöremese de tehdidin nerede olduğunu bilir” diyen Görür, halka evlerini denetim ettirmeleri ve hükümete baskı yapma çağrısında olduğunu anlatım etti.

“AİLEM VE DOKTORUM ‘DUR’ DİYOR”

Ailesinin ve doktorunun kendisini daha azca yormasını istediğini kaydeden Naci Görür, buna rağmen daha oldukça zelzele bilinci yaratmak için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort