Afganistan’daki depremlerde ölü sayısı 2 bin 445’e çıktı

AA muhabirine konuşan Taliban geçici hükümetinin Doğal Afetlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı Sözcüsü Molla Canan Saik, aktüel verileri paylaştı.

Saik, dün gerçekleştirilen depremlerde 2 bin 445 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Öğle saatlerinde 9 bin 240 olarak açıklanan yaralı sayısının hatalı bulunduğunu kaydeden Sözcü Saik, aktüel yaralı sayısının 2 bin 440 bulunduğunu belirtti.

Saik, kayıpların çoğunun Zindecan kazasının 13 köyünde bulunduğunu ve depremlerde 1320 evin de yıkıldığını anlatım etmişti.

Kayıpların çoğunun Zindecan kazasının 13 köyünde olduğu bilgisini paylaşan Saik, depremlerde 1320 evin de yıkıldığını anlatım etti.

Kültür ve Enformasyon Bakanlığı Sözcüsü Abdul Wahid Rayan da depremlerde aşağı yukarı 6 köyün yerle bir olduğunu, 2 binin üstünde kişinin hayatını yitirdiğini, yüzlerce kişinin yıkıntı altında bulunduğunu belirtti.

ACİL YARDIM ÇAĞRISI

Herat Valisi Nur Ahmed İslamcar, internasyonal topluma depremzedeler için acele yardım çağrısında bulunarak, acele şekilde deva ve besin yardımına gereksinim duyduklarını bildirmişti.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezine (USGS) göre, dün Afganistan’ın batısında, İran sınırında bulunan Herat vilayetinde mahalli saatle 11.00’den itibaren art arda 6,3, 5,5, 4,7, 6,3, 5,9, 4,6 ve 4,8, sonrasında da 4,9 büyüklüğünde birden fazla zelzele meydana gelmişti.

Paktika vilayetinde Haziran 2022’de gerçekleştirilen 5,9 büyüklüğündeki depremde de aşağı yukarı 1200 şahıs hayatını yitirmişti.

KAYNAK: AA

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort