Ankara’da gerçekleşen patlamada terör kurbanı olan Veteriner Mikail Bozloğan’ın hikayesini Patronlar Dünyası ortaya çıkardı

Burak Artuner’in haberi…

Ama bu sefer terör belası baytar olduğu köyünün yolunda onu yaşamdan kopardı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne hücum eden teröristlerin tecavüz da kullandıkları hafifçe ticari aracı Kayseri’de gasp ettikleri ortaya çıkmıştı.

Develi İlçesinde veterinerlik yapan Mikail Bozloğan’ı başından vurarak öldüren teröristlerin, 38 TP 982 plakalı aracını gasp ederek Ankara’ya gittikleri belirlenmişti.

YOLUNU KESEREK ÖLDÜRDÜLER
İki teröristin yolunu keserek öldürdükleri Bozloğan’ın cesedini kendisini arayıp ulaşamayan babası vaka yerine gidip, yerdeki kan izlerini izleyerek buldu.

Çataloluk Köyü Muhtarı İsmail Yıldırım, Mikail Bozloğan’ın köylerine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Bakırdağı kasabasında veterinerlik yaptığını belirterek, “İşten dönerken teröristler yolunu kesmiş, çalışkan ve civar halkı tarafınca sevilen biriydi. Saat kaç olursa olsun köylünün hastalanan hayvanları için koşar gelirdi. Daha 2 sene ilkin evlenmişti. 4 ay ilkin de oğlu olmuştu” dedi.

TERÖR BELASINA KURBAN GİTTİ

İşte daha 2 sene ilkin evlenen, 4 ay ilkin de oğlu olan Mikail, eşi ve oğluna doyamadan terör belasına kurban gitti.

Oysa Mikail, 18 sene ilkin hemen hemen altı yaşlarında bir çocukken ölüme çalım atmıştı. O çalımı gazetelerde bile manşet olmuştu…

2005’te Develi’de kuzeniyle mantar toplamak isterken kaybolmuştu ufak Mikail… İkisi de 6 yaşındaydı… İki kuzenden Hüseyin ölürken Mikail, sağ kurtulmayı başarmıştı.

Çocuklardan Mikail’in, kurtuluşundaki en büyük sırrın ise köy yolunu bulması ve buradan geçen bir minibüsün rotasını seyretmek olduğu anlaşılmıştı…

Gedikli Köyü Bekçisi Salih Yiğit, Mikail’i rastlantı eseri orman alanında bulmuştu. 6 yaşındaki Mikail’in zor tabiat koşulları ve yaban hayatına karşın olabildiğince sıhhatli olması kuzeni Hüseyin için de ümit ışığı yakmıştı.

Mikail’in rehberlik etmesiyle köyden aşağı yukarı 12 kilometre uzaklıktaki Kısırca mevkisinde Hüseyin de bir kaya içinde yatarken bulunmuş fakat ufak çocuğun öldüğü anlaşılmıştı.

Mikail’in olmasına sevinen aile, Hüseyin’in ölümüyle sarsıldı…

KÖY YOLUNU BULDU ROTAYI İZLEDİ

Mikail’in, kurtuluşundaki en büyük sırrın ise köy yolunu bulması ve buradan geçen bir minibüsün rotasını seyretmek olduğu anlaşılmıştı. Gece soğuk hava, bölgedeki kurt ve yaban domuzlarına karşın talih eseri zarar görmeyen ve su içerek hayatta kaldığını söyleyen Mikail başından geçenleri “Ağabeyimin toplamış olduğu mantarlardan bulup eve getirmek için amcamın oğlu Hüseyin ile beraber ormana gittik. Yolumuzu şaşırınca gece ormanda kaldık. Sabah yürüyüp gece ağaçların altında bekledik. Yürürken yemek aradık fakat bulamadık. Sadece su içtik. Hüseyin dereyi geçemeyip geri dönmek istedi. Ben bilmediğim yönde yürüdüm. Bekçi amca beni buldu. Hüseyin’in öldüğünü duyar duymaz çok üzüldüm. Benimle gelebilseydi Hüseyin ölmezdi” diye anlatmıştı.

İşte o mucize çocuk Mikail, terör kurbanı oldu…

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort