Kış gelmeden bu diyeti yapın

Kilo vermek isteyenler için makale kışı yok. Herkes kilosundan kurtulmak istiyor. Bu da kış aylarında zayıflamanın ipuçları.…

Bilinçsizce alınan kilolardan kurtulmak isteyen çoğu şahıs ise rejimlerle kilosundan kurtulmaya çalışıyor. Kimi spor salonlarına koşuyor, kimi doğada egzersizler yaparak aldıklarını vermeye çalışıyor. İşte bu da kışın kilo vermek isteyenlere birtakım ipuçları…

KAHVALTILARINIZDA PROTEİNİ ARTIRIN

Beslenme ve Diyet Uzmanı Evrim Demirel “Ayrıca yüksek proteinli kahvaltı ilerleyen saatlerde iştahımızın daha azca bulunmasına ve daha uzun müddette acıkmamıza destek olur. Ortalama bir kahvaltı öğününde 15-20 gr protein içinde ne olduğu olan besinleri tercih ediniz. Örneğin; yumurta alerjisi ya da kalp ve damar sorununuz yok ise her gün 1 haşlanmış yumurtanın yanına 1 dilim beyaz ve 1 dilim kaşar peyniri ya da değişik peynirlerden birini tükettiğinizde protein ihtiyacını karşılamış olursunuz. Bunu sıhhatli posa deposu olan tam buğday ekmeği, sıhhatli yağ deposu olan avokado, zeytin/ceviz ya da posalı sebzelerle destekleyebilirsiniz.” diyor.

YETERİNCE UYUMAK ÇOK ÖNEMLİ

Uykusuzluk kişinin duygu durumunu fazlası ile negatif yönde etkilediğinden, romantik açıdan sevinçli olabilmek için daha fazla karbonhidratlı ve kalorili besinleri tercih ediyoruz. Tüm bu nedenlerden kaynaklı yeteri kadar uyumak, bilhassa geceleri geç yatmamak zayıflama sürecinde de büyük ehemmiyet taşıyor.

YEMEK DÜZENİNİ PLANLAYIN

Sağlıklı zayıflama için açılan beslenmenin öğün düzenini belirledikten sonra, ne yiyeceğinizin planını da daha önceden belirlemek ve alışverişleri ona göre listelemek doğru olacaktır.

DÜZENLİ EGZERSİZ YAPIN

Diyet Uzmanı Evrim Demirel şu şekilde konuştu: “Haftada 150 dakika orta düzeyde fizyolojik etkinlik ya da 75 dakika yoğun etkinlik yapmak sıhhatli bir beslenme ile birleştiğinde kilo vermeyi ve en uygun kiloyu korumada büyük ehemmiyet taşıyor. Düzenli egzersiz metabolizmayı ve günlük yağ yakımını hızlandırırken, yağsız vücut kitlesinin korunmasına destek oluyor. Ne yazık ki günlük hayatımızdaki ritüeller, evi temizlemek, alışveriş yapmak, çim biçmek gibi aktiviteler kilo vermek için kafi egzersizler değildir. Kilo vermek için egzersizin derli toplu olarak yapılan, tekrarlayan fizyolojik aktiviteler olması gerekir. Fiziksel aktiviteyi, mutlaka zayıflamanın bir cezası olarak görmeyin ve size uygun, keyif alacağınız türlerini tercih edin.”

KARARLI OLUN VE ADIM ADIM YOL ALIN

Sözgelimi ; beslenme alışkanlıklarınızda fena seviye ya da oldukça sağlıksız gıda seçimleriniz var ise ilk önce oraya odaklanın, daha sıhhatli besinler seçin ve öğünlerinizin aralığını düzenleyin. Ya da oldukça hareketsiz bir yaşamınız var ise spor salonlarına gitmek yerine ilk etapta bir adım sayar alarak günlük adım sayısını artırmaya çalışın.

SU İÇMEYİ ASLA UNUTMAYIN

“Kilo başına 20-30 ml’den hesaplayarak günlük su ihtiyacımızı belirleyebiliriz. İçtiğimiz su midemizde doygunluk hissini artırarak yüksek kalori içeren gıdaların tüketilmesini azaltacağından zayıflamamıza destek olur”

BESLENME DÜZENİ ÖNEMLİ

Evden bile çalışıyor olsanız mutlaka öğün aralıklarını belirlemek ve sıhhatli evde yapılma yiyecekleri tercih etmek gerekir.

KARBONHİDRATLI BESİNLERE DİKKAT

Sağlıklı kilo kaybı için bir uzman desteği sayesinde size hususi düzenlenmiş, dengeli bir beslenme planı ile porsiyon denetimi sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort