Başkan Büyükakın: İtfaiyemizin Kahramanlarıyla Gurur Duyuyorum

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 309. yıldönümünü törenle kutladı. İtfaiye Daire Başkanlığı’nda düzenlenen uygulamaya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü ve Veysal Tipioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Haydar Bulut, itfaiye erleri ve gönüllü itfaiyeciler katıldı. Büyükşehir İtfaiyesi’nin 30 yeni aracının da hizmete alındığı programda konuşan Başkan Büyükakın, “Güçlü ve modern vasıta gerecin yanı sıra yeri geldiği zaman kendi canını hiçe sayan kahramanlardan oluşan Kocaeli İtfaiyemiz, Türkiye’nin en önde gelen teşkilatları içinde yer alıyor” dedi.

 

“HER ŞEY SİZİN SAHADA GÜÇLÜ OLMANIZ İÇİN”

Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi, Türkiye’de ilk itfaiye teşkilatının kuruluşunun 309. yılı sebebiyle meydana getirilen kutlamada; modern ve kuvvetli vasıta filosu ve tecrübeli personeliyle adeta beden gösterisi yaptı. Büyükşehir İtfaiyesi Daire Başkanlığı’nın yeni merkezinde düzenlenen törende alınan 30 yeni vasıta daha sergilendi. Törende Büyükşehir İtfaiyesiyle gurur duyduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Başkan Büyükakın, “Zor şartlarda sayısız vakaya müdahale yapıyorsunuz. Bu noktada iki mühim neden var; çalışan sayısının kafi olması ve kusursuz ekipmana haiz olmanız. Elimizden gelen bütün imkanları seferber etmeye hazırız, her şey sizin daha kuvvetli olmanız için’’ dedi.

 

87 ARAÇ VE 568 PERSONEL

Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi personelinin kazalardan yangına, tabii afetlerden sahildeki cankurtaranlık hizmetlerine kadar oldukça geniş bir alanda vatandaşın yanısıra bulunduğunu ve sayısız canı tekrar hayata döndürdüğünü hatırlatan Başkan Büyükakın, ‘’Bugün 30 yeni aracımız daha hizmete giriyor, 13 adet de yılsonuna kadar yeni vasıta ilave edeceğiz. Bu sizin sahada kuvvetli bir halde müdahalede bulunmanız için gerekli. İtfaiye teşkilatımızda personel sayısını da artırarak 568’e yükselttik” diye konuştu.

 

KAHRAMANLAR KENDİ CANINI HİÇE SAYDI

Kocaeli İtfaiye teşkilatının Türkiye’nin en önde gelen teşkilatları içinde yer aldığına dikkat çeken Başkan Büyükakın, “Yaptığınız işte gönüllü olmak oldukça önemli. Çünkü canınızı riske atıyorsunuz. Bunu Maraş depreminde de gördük. Bizim itfaiye ekibimizin kahraman erlerinin canlarını tehlikeye atarak oradaki insanlarımızı kurtardığına tanık oldum. Ne kadar teşekkür edersek edelim yaptığınızın karşılığının olmadığını biliyorum” ifadelerini kullandı. 

 

“SİZİNLE GURUR DUYUYORUZ”

İtfaiye Teşkilatının yalnızca yangınlara değil kentteki bütün olumsuzluklara koştuğunu dile getiren Başkan Büyükakın, “Sahillerde buy güne kadar 18 bin 521 kişiyi kurtardınız. Boğulmalar cankurtaran hizmeti vermediğimiz yerlerde oldu. Buralarda denize girmek yasak ve tehlikeli. Bu nedenle hizmet verilmiyor. Yaptığınız bütün kurtarma çalışmalarında verdiğiniz emek için teşekkür ediyorum. Teşkilatınızın kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Sizinle gurur duyuyoruz” dedi.

 

İTFAİYECİ DUASI YAPILDI

Türkiye’de İtfaiye Teşkilatı öncelikle 1714 senesinde Osmanlı İmparatorluğu Döneminde Yeniçeri Ocağına bağlı olarak Dergah-I Ali Tulumbacı Ocağı adıyla kuruldu. Türkiye’de İtfaiye Teşkilatının 309’uncu kuruluş yıldönümü sebebiyle Büyükşehir Belediyesi de bir tebrik programı düzenledi. Kutlamalar kapsamında 18 metre yüksekliğe haiz itfaiye aracından aşağıya Türk Bayrağı indirildi. İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesine yeni katılan 130 itfaiye eri için İtfaiyeci Duası yapıldı. Kocaeli İtfaiyesinden emekli olan 97 itfaiyeci adına ise Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, İtfaiye Dairesi eski başkanı Doğan Kara, Alaaddin Albayrak, Aziz Dağ ve İbrahim Baygıner’e plaket verdi. Programın sonunda Başkan Büyükakın, yeni alınan 30 itfaiye aracının kente tanıtımı için meydana getirilen konvoyu yolcu etti.

 

19 İSTASYONDA 87 MÜDAHALE ARACI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, son 4 yılda yeni ve modern vasıta gereç alımı, tecrübeli personellerin yetişmesi ve yeni müfreze binalarıyla gücüne güç katmaya devam ediyor. Son 4 yılda İtfaiye Daire Başkanlığı ana hizmet binasının yanı sıra İzmit Grubu (2022), Bağçeşme İtfaiye Müfrezesi (2020) ve

Beylik Bağı İtfaiye Grubu (2019) hizmete alındı. Yine son 4 yılda envantere 30 yeni vasıta (12 Arazöz, 11 Merdivenli Araç(18 Mt.), 7 Tanker, 2 Köpük Kulesi, 7 4×4 Hizmet Aracı(Su Baskınları), 3 Hizmet Aracı, 1 Afet Ve Acil Durum Tırı)

daha eklendi. Yılsonuna kadar 13 vasıta daha gelecek. Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi halen şehir genelinde 19 itfaiye istasyonu ve 87 itfaiye müdahale aracıyla hizmet veriyor.

 

YILDA 10 BİN 690 OLAYA MÜDAHALE

Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi, 2022 senesinde günlük yaklaşık 20 vakaya müdahale etti, toplamda ise sene süresince 10 bin 690 vakaya müdahale edildi. Büyükşehir İtfaiyesi’nin yangın ve kaza suç duyurusu ile müdahale içinde geçen yaklaşık süre (şehir) 7.5 dakika. Son 4 yılda il dışındaki vakalarda da (2023 Kahramanmaraş Depremi, 2022 Ve 2023 Bursa Fabrika Yangını, 2022 Muğla Orman Yangını, 2022 Zonguldak Sel Baskını, 2022 Düzce Sel Baskını, 2021 Düzce Mobilya Fabrikası Yangın, 2021 Manavgat Orman Yangını, 2020 Elazığ Depremi, 2020 Hendek Havai Fişek Patlaması) Kocaeli İtfaiyesi çalışmalara eşlik etti.

 

2023’TE 2.197 KİŞİYE CAN OLDU

Kocaeli İtfaiyesi Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) ise 2023 senesinde vazife yapmış olduğu sahillerde 2 bin 197 vatandaşımızı boğulmaktan kurtardı. Kocaeli’de 9 mavi bayraklı plajda hizmet veriliyor. Büyükşehir İtfaiyesi; 3 ilçe 13 bölgede 265 benlik STK’larla birlikte, 2005 yılından bu yana 18 bin 521 vatandaşımızı hayata bağladı. Öte taraftan kontrol ve proje birimi tarafınca 2022 senesinde 4 bin 767 işyeri denetimi, 2 bin 704 yangın güvenlik itfaiye raporu,

169 adet proje onayı verildi. Kocaeli Dirençli Şehirler Projesi kapsamında 482 endüstri tesisinin kontrolü yapıldı. Kocaeli İtfaiyesi Eğitim Merkezi’nde ise (KOBİTEM), Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde 2010’dan bu yana 2 bin 186 itfaiye personeline eğitim verildi. Ayrıca 16 ülkeden gelen 151 itfaiye personeli de bu eğitimlere dahil oldu. Yine KOBİTEM’de 2022 senesinde değişik kurum ve kuruluşlardan 15 bin 789 şahsa de eğitim verildi. 2023 senesinde kurulan dalış eğitim merkezinde ise 64 itfaiye personeli eğitim aldı.

 

KOCAELİ GENELİ İSTATİSTİKLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde son 5 senenin gerçekleştirilen olayların istatistiklerini ise şöyle belirledi; Yıllık yaklaşık olarak; 800 ev yangını, 1000 trafik kazası kurtarma operasyonu, 500 işyeri yangını, 1500 ot-çöp-ağaçlık alan yangını, 3000 hayvan kurtarma operasyonu, 1000 insan kurtarma operasyonu ve 1500 öteki operasyonlar.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort