Kılıçdaroğlu: Türkiye ve Bulgaristan’da Barışın Olmasını İsteriz

‘TÜRKİYE VE BULGARİSTAN’DA BARIŞIN OLMASINI İSTERİZ’

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırcaali’de düzenlenen iftar programına katıldı. Kırcaali Belediyesi’nin aleni havada verdiği iftarın sonrasında konuşan Kılıçdaroğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk bütün yaşamını savaş meydanlarında geçirmiştir fakat dediği laf oldukça değerlidir; ‘Yurtta sulh, cihanda sulh.’ Biz Türkiye’de de Bulgaristan’da da barışın olmasını isteriz. Çifte vatandaşlarımız var hem Bulgaristan hem de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak vazife yapan, çalışan, yaşamın rastgele bir alanında savaşım eden birden fazla vatandaşlarımız var. Dolayısıyla bu birlikteliğimizin güçlenmesi, kültürlerimizin ortaklaşması ve gelişmesi açısından oldukça değerlidir ve önemlidir” dedi.

‘HAK, DEMOKRASİ, ADALET İSTİYORUZ’Türkiye’nin seçim sürecine girdiğini ve 14 Mayıs’ta sandığa gidileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Elbette ki çifte yurttaş olan birden fazla sizler de varsınız, öyle diyeyim. İzmir’de varsınız, Bursa’da varsınız, İstanbul’da varsınız, Kocaeli’de varsınız sizler hep demokrasiyi istediniz, hep hak istediniz, hep özgürlükler istediniz. Aynı şeyi istek ediyoruz; hak istiyoruz, demokrasi istiyoruz ve adaleti istiyoruz. Bunların sağlanacağı bir ortamı hep beraber ve beraber gerçekleştireceğiz. Söz mü? Benden de size Bay Kemal sözü; katiyen ve katiyen yolda kalmayacaksınız. Hiç kimse unutmasın; partimizin kurucusu sizin hemşeriniz yani Gazi Mustafa Kemal Atatürk. O hep barıştan, haktan, hukuktan ve adaletten yana oldu ve bunu sağlamak için savaşım etti. Aynı mücadeleyi yolumuza devam ederek sürdürüyoruz. 100’üncü senesinde Cumhuriyetimizi hoş bir demokrasi ile taçlandıracağız. Onun için diyorum esasen baharlar gelecek ülkemize, çocuklarımız o bahar ortamı içinde caddelerde, parklarda, meydanlarda özgürce gezebilecekler, koşabilecekler, şarkılar, türküler söyleyebilecekler. Bütün bunların tamamını beraber gerçekleştireceğiz ve bunun için sandığa gitmeyi de dikkatsizlik etmeyeceğiz. Bu temel görevlerimizden birisi olacak” diye konuştu.’HİÇ KİMSENİN İNANCINI, KİMLİĞİNİ, YAŞAM TARZINI SİYASETE ALET ETMEYELİM’Hristiyan vatandaşların Paskalya Bayramı bulunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Onların da tüm yüreğimle bayramlarını kutluyorum ve bütün yüreğimle onlara da selamlarımı, saygılarımı gönderiyorum. Hiç kimsenin inancını, kimliğini, hayat tarzını siyasete alet etmeyelim. Herkes kimliğiyle şeref duymalı, haysiyet duymalı, hepimiz inancıyla ulu Yaradan’a hesabını vermeli, her insanın hayat seçimi başımızın üzerinde olmalı. Emin olun yeni bir sayfayı açacağız, inanın yeni bir güzellik sayfası açacağız ve yolumuza öyle devam edeceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kucaklayacağız. O nedenle diyoruz; artık baharlara ihtiyacımız var. Sonbahardan ve kıştan bıktık, yeni bir bahar ve baharlarda buluşmak umuduyla hepinize en içten sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Hak ve Özgürlükleri Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı, konuşmasının sonrasında Kılıçdaroğlu’nu ahşaptan yapılma bir kartal maketi armağan etti. Kılıçdaroğlu, daha sonra Türkiye’ye döndü.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort