Komünist Başkan’dan işçilerin yüzünü güldüren imza! Çalışma saatlerini düşürdü, maaşlarına yüzde 85 zam yaptı

Türkiye Komünist Partili Tunceli Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası yetkilileri içinde toplu kontrat imzalandı. Sözleşmeyle 01.03.2023 ile 28.02.2024 tarihleri içinde ölçü kadro işçilerine aldıkları günlük yevmiye ve toplumsal haklara 01.03.2023 tarihinden geçerli olmak suretiyle yüzde 85 zam yapıldı.

Sözleşmeyle ilaveten çalışanlara günlük 6 TL yol ücreti yardımı yapılması da imza dibine alındı.Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, taşeron firma işçilerinin haziran ayında yapılacak toplu sözleşmelerinin sonrasında ağustos ayı itibariyle işçilerin çabalama saatinin 7 saate düşürüleceği bilgisini paylaştı.

KADROLU İŞÇİLERİN MAAŞI 21 BİN 200 LİRA OLDU

Yapılan sözleşmeye dair Sözcü’ye bir değerlendirmelerde bulunan Maçoğlu, “Bileşenlerimiz ile aşağı yukarı iki senedir üstüne konuştuğumuz çabalama saatlerinin düşürülmesine dönük çalışmamız da neticelendi. Şirket çalışanlarımızla haziran ayında yapılacak sözleşmenin sonrasında ağustos ayı itibariyle çabalama saatleri 7 saate düşürülecek. İhaleyle yapabileceğimiz tüm giderleri işçilere vererek ve onları destekleyerek daha iyi, ucuz ve kaliteli bir iş yapılıyor. Kadrolu işçilerimize yüzde 85 zam ile 11 bin 500 lira olan maaşları 21 bin 200 civarına çıkartıldı” dedi.

“SORUNLAR İNSANLARIN YAŞAM ALANLARINI KISITLIYOR”

Açıklamasının devamında enflasyon rakamlarına ve kira fiyatlarına vurgu yapan Maçoğlu, “Enflasyon yüzde 100’ün üstüne çıkması ve fakirlik sınırında da yükselme olduğundan insanoğlu evine ekmek götüremez duruma geldi. Kiralar 3-4 bin liradan aşağı değil artık. Bu gibi problemler insanların hayat alanlarını kısıtlıyor. Bu bir problem haline gelince de insanları çalıştıramazsın. Çünkü hayat pahalılığından emekçide motivasyon problemi oluyor, üzgün oluyor, ailesiyle problem yaşıyor. Bunların her biri, kişinin iş yapabilme, sorumluluğunu sürdürebilme problemi yaşar. Bu problemi halledilmediğinde ise ihale yapmak zorunda kalıyor ve oldukça büyük zarar etmeye başlıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort