Türklerin Radarındaki Altcoin 6x Fırladı! İşte Detayı

Türkiye’de ve dünyada tanınmış bir altcoin projesi olan Stacks’in (STX) fiyatı, bir süredir artış yaşıyor.  Mart itibariyle kripto para birimi bundan önceki güne göre yüzde 25 arttı ve senenin başından bu yana altı kat kıymet kazandı. Verilere göre STX’in piyasa kıymeti 1.7 milyar doların üstünde ve rastgele bir yavaşlama emaresi göstermiyor. Peki, altcoin’in yükselişinin peşinde neler var? İşte detaylar…

Altcoin fiyatı sıçrama yaşıyor: İşte nedeni

Kriptokoin.com şeklinde de bildirdiğimiz suretiyle Türkiye’de alaka gören altcoin’lerden biri olan Stacks, son zaman artış yaşıyor. Altcoin’in popülaritesindeki bu artışın bir nedeni, Stacks’in kripto para dünyasında uzun süredir altın standart olarak görülen Bitcoin (BTC) için akıllı bir kontrat katmanı sağlamasıdır. Stacks, merkezi olmayan programlar ve Bitcoin Blockchain’inin güvenliğini kullanan akıllı sözleşmeler için aleni kaynaklı bir ağdır. Bu, Bitcoin’in, merkezi olmayan finans (DeFi) programları da dahil olmak üzere, ancak ödemelerinin ötesinde muhtelif amaçlar için kullanılabileceği anlamına gelir.

DeFi’ın kullanım oranı artmaya devam ettikçe, Stacks yatırımcıların daha çok ilgisini çekiyor. STX’in likit staking protokolü “ALEX Lab (ALEX)” bundan önceki güne göre yüzde 30’un üzerinde, borç verme hizmeti “Arkadiko Finance (DIKO)” ise yüzde 20 artışla genel hatlarıyla yükseldi. Uzmanlara göre Stacks’in en mühim avantajlarından biri ölçeklenebilirliğidir. Bitcoin ölçeklenebilirlik sorunlarıyla savaşım ederken, Stacks L2 katmanı olarak tamamlayıcı bir çözüm sunar. Bu, ölçeklenebilirlik zorluklarıyla başa çıkmaya çalışan NFT protokolün Ordinals’ın yükselişiyle bilhassa mühim hale geldi. Stacks’in kurucu ortağı Muneeb Ali’ye göre, Stacks gibi çözümler gelecek yıllarda giderek daha mühim hale gelecek.

Stacks TVL’si 35.4 milyon dolar civarında

DeFillama tarafınca bildirildiği üzere, Stacks ağında kilitlenen varlıkların (TVL) toplam kıymeti 35,4 milyon dolar ve bu, Ethereum ekosistemiyle karşılaştırıldığında daha ufak kalıyor. Ancak bu rakam, 7 milyon dolar civarında olduğu Şubat 2023’ün başından bu yana aşağı yukarı 5 kat arttı. Buna ek olarak, geçen hafta Stacks merkezli borç verme protokolleri ve DEX’ler; TVL’de çift haneli büyüme yaşandı.

Bu amaçla Stacks, kullanıcılarına daha iyi hizmet verebilmek için teknolojisini devamlı olarak geliştiriyor. Yaklaşan versiyon 2.1 güncellemesinde Stacks, “topping off” ismi verilen artımlı eklemelere izin verecek olan Stacking 2.0’ı sunuyor. Uzmanlara göre bu büyüme kârlılığını artıracak ve  ağın kredi protokolünde ana para getirisi üstünde müspet bir etkiye haiz olabilir. Ek olarak, versiyon 2.1, Stacks ve Bitcoin arasındaki beraber çalışabilirliği geliştirir. Bitcoin’in mahalli varlığı olan Ordinals’ın Hiro ve Xverse gibi STX tabanlı cüzdanlara gönderilmesine izin verir.

Stacks, Nakamoto güncellemesini planlıyor

Öte taraftan Stacks varlıkları direkt olarak Bitcoin adreslerine eklenebiliyor. Böylece kullanıcılar ve geliştiriciler Stacks uygulamalarını ancak bir Bitcoin adresi ile kullanabilecekler. İleriye dönük olarak Stacks, 2023’ün dördüncü çeyreğinde uygulanacak olan “Nakamoto” isimli daha büyük bir güncelleme planlıyor. 69 trilyon yen piyasa kıymeti ve DeFi operasyonları için bir kullanım durumu sağlıyor. Ayrıca bu, Stacks Blockchain’inin transfer hızını da büyük oranda artıracaktır. Genel olarak Stacks, kripto para birimi dünyasında hızla mühim bir oyuncu haline geliyor. Yenilikçi teknolojisi ve ölçeklenebilirlik ile beraber çalışabilirliğe odaklanması, hem yatırımcıları hem de kullanıcıları cezbediyor.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort