Av yasağından önceki son balıklar tezgahlarda

1 Eylül 2022’den itibaren Karadeniz, Marmara ve Ege’de bütün tekneler, Akdeniz’de ise gırgır tekneleri avlanmaya çıkarken, 15 Eylül’den itibaren ise bütün Türkiye’de yasak tamamiyle kalkmıştı.

Yasağın kalkmasıyla beraber denizlere oluşturulan balıkçılar vasıtası ile tezgahlar bu sezonda balıkla doldu. Yasağın tekrar başlamasına 1 ay kala balıkçılar vatandaşları ucuz ve taze balık yemeye çağrı etti.

“BALIK ÇEŞİTLİLİĞİ 10-15’E DÜŞECEK”

Balık sezonu ve fiyatlarla alakalı açıklamalarda bulunan Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Adnan Polat, 15 Eylül’de oluşturulan balık sezonunun 15 Nisan’da sona ereceğini söyledi.

Yasağın başlamasına 1 ay kaldığını kaydeden Polat, “Balık durumu her geçen sene bundan önceki yılı aratıyor. Yine de balığa istek halkımız tarafınca oldukça iyi. Halkımız artık balığın faydalarını biliyor. 15 Nisan’a kadar taze balıklarımız devam edecek. Bu tarihten itibaren internasyonal avcılık başlayacak. Tabi taze balıklarımız gene olacak fakat çeşitte bir azalma olacak. 30-40 çeşit balık yerine 10-15 çeşit balık olacak. Tabii istek eder istemez balık azca çıkacağından fiyatlarda yüzde 10-15 oranında artış olabilir. Bazı balıklarımız o tarihten sonra asla olmayacak. Barbun, gümüş gibi trol avcılığıyla çıkan balıklar tamamiyle yasaklanacak” diye konuştu.

“PALAMUT BOLLUĞU VARDI”

15 Nisan’dan sonra taze çıkacak balıkların da olacağını vurgulayan Polat, “Sardalye gibi senenin 12 ayı çıkan bir balığımız var. Bu sene sezonda gümüş, barbun, istavrit ve mezgit oldukça bolca çıktı. Karadeniz’den hamsimiz geldi. Sezon başlangıcında da bir palamut furyası vardı. Palamut oldukça çıktı. Marmara’dan, Karadeniz’den buraya palamutlar geldi. Hatta bu sene palamut Akdeniz’de de çıktı. Palamut bolluğu vardı. Halkımızda oldukça alaka gösterdiler. 1, 1,5 kilo gelen bir palamutu biz 20-25 liraya verdik. Diğer besin ürünlerine göre balık tutarları oldukça uygun” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort