Dünya Kupası öncesi kriz çıkmıştı! Hırvat savunmacının neden maske taktığı ortaya çıktı

MASKESİ GÜNDEM OLDU

Hırvatistan’ın genç stoperi Gvardiol, Katar’da gösterdiği etkin performansı kadar taktığı maskeyle de konuşuluyor. Hırvat savunmacının niçin maske taktığı belli oldu. Genç stoper ile alakalı Dünya Kupası öncesi kriz çıkmış olduğu ortaya çıktı.

PERFORMANSI BEĞENİ KAZANDI

Gvardiol, Dünya Kupası esnasında kendisini oldukça iyi gösterdi ve çeyrek final maçında en büyük favorilerden birisi olan Brezilya’yı elediklerinde kalesini en uygun şekilde savundu. Bu durum; Alman kadrosuna büyük bir para kazandırabileceği anlamına geliyor. Geçen yaz Chelsea ile yoğun bir halde bağlantılı olan Gvardiol, çarpıcı performansını en büyük sahnede gösterdiği için Avrupa futbolunun zirvesine çıkacak gibi görünüyor.

MASKESİYLE DİKKAT ÇEKTİ

Zlatko Dalic’in oldukça güvenilmiş olduğu adlardan birisi olan etkin stoper, şimdiye kadar Hırvatistan’ın Dünya Kupası maçlarının her dakikasında oynadı. Ancak 20 yaşındaki oyuncu, her maçta taktığı maske vasıtası ile daha da dikkat çekiyor. Peki, bunun nedeni nedir?

TAKIM ARKADAŞIYLA ÇARPIŞTI, BURNU KIRILDI

Gvardiol, Dünya Kupası başlamadan ilkin Leipzig’de oynarken geçirdiği sakatlık sebebiyle maske takmak zorunda kaldı. SC Freiburg’u 3-1 yendikleri sırada ekip arkadaşı Willi Orban ile çarpıştı ve maalesef burnunu kırdı. Bunu Hırvat sıhhat personeli ile Leipzigler arasındaki tartışmalar takip etti ve Gvardiol’ün forma giyebilmesi için koruyucu maske takması gerektiğine karar verildi.

HIRVATLAR ENDİŞE DUYMADI

Kısa bir müddet sonra, Leipzig’in yedi gün sonrasında Werder Bremen’e karşı oynadığı maçta, Dünya Kupası’ndan önceki son maçta oynayarak yeniden aksiyona döndü. Hırvatistan’ın hekimi Sasa Jankoviç’in sakatlığından kısa bir müddet sonrasında yapmış olduğu açıklamada, müdafaa oyuncusunun Dünya Kupası’na katılımı ile alakalı oldukça azca kaygı vardı: “Tatsız bir darbe olsa da, Josko için endişelenmemize gerek yok.”

‘TEHLİKESİZ KORUYUCU EKİPMAN’

Maske, yüz kemiklerinin daha oldukça zarar görmesini önlemek için tasarlandı ve Uluslararası Futbol Birliği Kurulu tarafınca ‘tehlikesiz koruyucu ekipman’ olarak sınıflandırıldı. Bu yüzden, maskenin futbolda kullanımına izin verildi. Turnuva başlamadan ilkin Tottenham’ın yıldızı olan Güney Koreli Heung-Min Son da maske takacağını açıklamıştı.

YENİ ÜYE OLAN HERKESE 20 TL HEDİYE

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort