Kılıçdaroğlu, İstanbul’da konuştu: ‘Hiçbir engel, inandığımız yoldan bizi döndüremez’

CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul’da Sarıyer Belediyesi tarafınca Toplu Açılış ve Teme Atma Töreni’ne katıldı.

Törende, Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Lider Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu, sendika ve sivil cemiyet örgütü üyeleri de hazır bulundu. Merasimde konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Halkın seçtiği bir belediye liderin en memnun olduğu an, yapmış olduğu hizmetlerin kabul görmesidir. İki belediye liderimiz da yönettikleri beldeye hizmet ediyorlar. Başlangıçta, hizmetlerin hangi kurallarda yapılması icap ettiğini seçimlerden evvel laf etmiştim. Yedi neden durumunda söyledim. Yedi unsur, aslında mahallî idarelerin anayasasıdır. Halka hizmet etmek kadar pahalı bir şey yoktur. Elbette ki her kent, rant yaratır. Şayet bir yerde plan var ise mutlaka rant da vardır. Sorun, rantın halka yansıtılmasıdır, rantı halka teslim etmektir. Bunu yaptığımız zaman belediye lideri vazifelerini yerine getirmiş olur.

“KENT TIPKI VAKİTTE BİR ÖZGÜRLÜK ALANIDIR”

Şehir ve beşerden kelam edildi. Evet, kentleri yaratan insanalar fakat beşerler, oluşturdukları kentte huzur için yaşamak isterler. Yaşlılar yeşillik görmek ister, çocuklarımız yeşil bir alanda eğlenmek isterler. Engelliler, kentin kendilerine haiz çıkmalarını isterler, o kentin imkanlarından istifade etmek ister. Gençler, kuşkusuz ki spor, kültür, sinema, tiyatro isterler, dolaşmak isterler, konuşmak isterler, serbest bir ortamda sosyal medyalarını istediği suretiyle kullanmak isterler. Bunu yaratan da zaten şehir ve kentin kendi kültürü bunu lüzumlu kılar. Kent, birebir vakitte bir hürriyet alanıdır, dertlenme alanıdır. Kenti yaşanabilir kılmak, belediye liderlerinin temel misyonlarından birisidir.

“BELEDİYE LİDERLERİMİZİ KUTLAMAK BENİM VAZİFELERİMDEN BİRİSİ”

Şunu da kabul etmek lazım; bugün Türkiye’nin içerisinde bulunmuş olduğu atmosfer, belediye liderlerimizin önüne mahzurlar çıkarılarak onların size hizmet etmesini müsaade vermeyen bir yapıya, algıya dönüştü. Belediye lideri arkadaşlarıma şunu söyledim; ‘Hiç yakınma etmeyin. Sizin vazifeniz, tüm bu aksaklıkları, zorlukları aşıp halka hizmet etmektir’. Bu vazifesi belediye liderlerimiz başarılıyla yapıyorlar, o nedenle hepinizin huzurunda belediye liderlerimizi kutlamak, benim vazifelerimden birisidir.

İstanbul’un sadece Türkiye açısından değil dünya açısından da değerli bulunduğunu biliyoruz. Üç büyük imparatorluğa başşehirlik yapmış bir kadim kent, bir İstanbul, dünyanın göz bebeği olan, zamanı yapıtları dikkatsizlik edilen; etrafı, tabiatı tahrip edilen bir İstanbul, beton ormanına dönüştürülen bir İstanbul ve bu beton ormanına dönüştürülen İstanbul’da yaşanabilir alanlar yaratmak isteyen ve bu konuda efor harcayan İstanbul’un belediye liderleri, yani CHP’li belediye liderleri. Biz, bunu yapmak istiyoruz. İstanbul’u dünyanın göz bebeği kentlerinden birisi haline getirmek istiyoruz ve bu çaba veriliyor. Bu çaba, sadece İstanbul’da değil Ankara’da, birçok yerde de veriliyor. Belediye liderlerimiz, nitekim ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar.

Olumsuz haberler, seçimlerden evvel duyuruldu, anlatıldı. Bazen kulaktan kulağa, bazı durumlarda tv ekranlarında, gazetelerde, sosyal medyada bunlar tabir edildi. ‘Sakın ha CHP’li belediyeler oy vermeyin.’ Ne için? ‘Gelirlerse sosyal yardımlar kesilir’ diye. Meğer sosyal yardımlar kesilmedi, tam tersine arttı ve sosyal yardımlar artarken sağ elinin verdiğini sol elin görmeyeceği, insan onurunu koruyan bir anlayış içerisinde sosyal yardımlar verildi. Bütün belediye liderlerimiz, sosyal yardımları bu çerçeve içerisinde yapıyorlar. Biz, insan onuruna saygı duyan bir gelenekten geliyoruz, insan onurunun korunması icap ettiğini düşünen bir gelenekten geliyoruz. Onun yoksulluğunu teşhir etmeden, fakat onun muhtaçlıklarını karşılayabilecek bir anlayışı hâkim kılmak istiyoruz.

Belediye liderlerimiz birçok hizmet veriyorlar. Biz de gittiğimiz yerlerde, eğer belediye liderleri CHP’li değilse bazı durumlarda o kentte yaşayanlara davette bulunuyorum. Örneğin Şanlıurfa’ya gittim, Şanlıurfa’da birden fazla ziraatçi yüksek elektrik fiyatlarından şikayetçiydi. Onlara şunu söyledim; ‘Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı bizlere verin, tüm çiftçilere elektriği bedavaya vereceğiz’ dedim. Evvel büyük itirazlar, ‘Vay efemdim bu olmaz. Elinden tutan mı var, yapın’ dendi.

“YATIRIMLAR YAPILDI”

Önce Şanlıurfa’da, sonrasında altı büyük vilayette, sonrasında tüm Türkiye’de belediyelerimiz elektrik üretecek ve çiftçiye ve tüm köylere elektriği fiyatsız verecekler. Bunu göreceksiniz, yapacağız bunu. Hiç kimse endişe etmesin. Küçük bir belediyede ön çalışmaları yaptık, yatırımlar yapıldı. İnşallah gideceğiz, yakında kurdeleyi keseceğiz. Herkes görecek, iktidar sahipleri de bunu görecek.

Sivas’a gittim, 22 okul yıkılmış. 2 senedir ihaleyi bile yapamıyorlar. Sivas’ta, Sivaslı kardeşlerime bir çağrı yaptım; ‘Sivas Belediye Başkanlığı’nı bizlere verin, değil 22 okul, Sivas’ın tüm okullarını gene inşa edeceğiz’ dedim. Hasebiyle neden bu kadar mühim taahhütlerde bulunuyoruz ve hepsini yapabiliyoruz? Zira vatandaştan aldığımız her kuruşun hesabını vatandaşa vermeyi haysiyetli bir misyon kabul ediyoruz. Her kuruşu yerli yerinde harcarsanız vatandaşa hizmeti katiyetle aksaksız götürebilirsiniz.

Muhtar kardeşlerim ortamızda, onlara da sevgilerimi, hürmetlerimi sunuyorum. Sizi, yani muhtarları nitekim demokrasinin temel taşı haline getireceğiz. Bu konuda en küçük telaşınız olmasın, yasanızı hazırladık, tasarıyı hazırladık ve görüşünüzü aldık ve göreceksiniz, muhtarlık kurumu Türkiye’nin en etkin kurumlardan birisi haline gelecek, bunu da yapacağız.

“HİÇBİR MANİ, İNANDIĞIMIZ YOLDAN BİZİ DÖNDÜREMEZ”

Hepinize şükran borçluyum, başta Sarıyer Belediye Başkanı’mız, güzel hizmetler sundu. Ekrem Başkan’ımız, tüm manileri iyi mi aştığını ve kısa mühlet içerisinde ne kadar büyük yatırımlar gerçekleştirdiğini tabir etti. Hepinizin huzurunda ona da yürekten teşekkür ederim. Hiçbir pürüz, inandığımız yoldan bizi döndüremez. Biz, Türkiye’nin en kuvvetli ailesiyiz, en muteber ailesiyiz. Zira biz, Cumhuriyet Halk Partisi’yiz, halkın partisiyiz. Ayrımcılık yapmayacağız ve herkesi kucaklayacağız. Yaşasın CHP, yaşasın CHP’li belediye liderleri.”

Açılış merasimi sonunda Sarıyer Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası ortasında toplu iş mukavelesi imzalandı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort