Trabzon’da son yılların en bereketli palamut devri yaşanıyor

1 Eylül’de başlayan av devri balıkçıların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Öte taraftan yurt genelinde havaların soğumasıyla beraber balık tezgahlarına yönelen vatandaşların da yüzü gülüyor.

Hamsiden beklentü büyük

Bu sene çoğu bölgede palamuda doyulurken, son 1 ayda Trabzon’da son yılların en bolca ve en ucuz periyodu yaşanıyor.

İHA’nın aktarımna nazaran; balıkçılar, Karadeniz halkının hamside de birebir bolluğun yaşanmasını beklediklerini belirtti.

“Palamut bolca hamsi tükettiği için hamsi olmadı”

Balıkçı esnaflarından Turgay Memiş, “Son olarak 14 sene evvel bolca palamut gelmişti bu sene tekrar birebiri suretiyle oldu. Allah’a şükürler olsun palamut bolca devam ediyor. Tanesi uzunluğuna nazaran 25-TL’den 50 TL’ye kadar palamutlar var. Karadeniz halkı bu sene palamuda doydu üzere. Bu bereket aşağı yukarı 1 aydır devam ediyor yurttaş dolabını palamutla doldurdu daha yemek durumu yok. Şu an zaten balık satışımız da seyrekleşti bunun da nedeni palamudun fazla gelmesinden kaynaklı. Palamut bolca seviyede çıkmış olduğu için hamsi bu sene pek azca menfaat diye düşünüyorum. Olağanda hamsi bu günlerde çıkması lazımdı ama palamut bolca hamsi tükettiği için hamsi olmadı. Öteki balık çeşitlerimiz ise değerli, istavrit 80 TL, mezgit 40-50 TL, çinekop 80-100 TL, en ucuz balık ise palamut.” dedi.

“Son 15 günden beri en ucuz ve en bolca dönemi

Palamut bolluğunun sürdüğünü belirten balıkçı esnaflarından Emin Avcı, “Palamut bolluğu devam ediyor bolca formda geliyor. Fiyatlar ebatlarına nazaran 3 adet 100, 4 adet 100 TL, tanesi 40-50 TL olan var. Son 15 günden beri en ucuz ve en bolca periyodu. Palamut genellikle Sinop taraflarından geliyor. Öteki balık tutarları ise çinekop 80 TL, yerli mezgit 75-100 TL, Trabzon dışından gelen mezgitler 30-40 TL, istavrit 60-80 TL.” diye konuştu.

“Fiyatlar ebatlarına nazaran değişiyor”

Bu sene vatandaşın da balıkçının da palamuttan sevinçli bulunduğunu belirten balıkçı esnaflarından Süleyman Çakır, “Bu sene palamuttan balıkçılar da sevinçli yurttaş ta mutlu. Fiyatlar ebatlarına nazaran değişiyor. 3 adet 100, 4 adet 100 TL, tanesi 45-50 TL olan var. Bu fiyatlardan daha aşağıya düşeceğini faraziye etmiyorum. Tekneler genellikle palamuda gittiği için istavrit azca tutuyor hasebiyle istavrit birazcık kıymetli. Vatandaş bu sene palamuda doydu, inşallah hamsiye de doyar. Hamside avın oldukça olacağına işaret şu ana kadar pek gözükmedi.” durumunda konuştu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort