IMF: Sert kış Avrupa’da toplumsal huzursuzluğa yol açabilir

Uluslararası Para Fonu (IMF) Lideri Kristalina Georgieva, Fransa Merkez Bankası Lideri François Villeroy de Galhau’nun iştirakiyle gerçekleşen “2022 Michel Camdessus Merkez Bankacılığı Dersi” aktifliğine katıldı.

Avrupa’nın Rusya’nın Ukrayna’da başlatmış olduğu savaşın “korkunç” ekonomik neticelerinden doğrudan etkilendiğine dikkati çeken Georgieva, bazı ülkelerde resesyon kaygısının bulunduğunu aktardı.

Georgieva, “Tabiat ana iş donanması yapmamaya karar verirse ve kış hakikaten sert geçerse, bu kimi sosyal huzursuzluklara yol açabilir” dedi.

IMF Lideri Kristalina Georgieva, Endonezya’daki G20 İktisat Bakanları Toplantısı’nda konuşurken (Temmuz, 2022)

Kristalina Georgieva, mevcut durumun Avrupa Merkez Bankasının (ECB) enflasyonla uğraşını dikkatli bir formda dengelemesi ve iktisadın işlemeye devam etmesi gerekliliğine dikkat etmesi gerektiği manasına geldiğini laf etti.

Küresel iktisadın şok üzerine şok yaşadığını da belirten Georgieva, bu şokların birincisinin COVID-19, ikincisinin ise Rusya’nın Ukrayna’da başlatmış olduğu savaş bulunduğunu lisana getirdi.

“ENFLASYON İNATÇI VE DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDEN GENİŞ TABANLI”

Georgieva, enflasyonun inatçı ve düşünülenden daha geniş tabanlı olduğuna işaret ederek, merkez bankalarının da enflasyonla gayrette inatçı olmaları icap ettiğini vurguladı.

Maliye siyasetinin amaçlarının kâfi halde belirlenmemesi durumunda para siyasetinin düşmanı haline geleceğini belirten Georgieva, bu durumun enflasyonu da körükleyeceğini aktardı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort