Yeni verilere göre kripto para dolandırıcılığı bir yılda %65 azaldı!

Kripto para endüstrisindeki çoğu kişinin ihtimaller içinde dolandırıcılık raporları ile ilgili endişeli bulunmasına rağmen, kısa sürede meydana getirilen bir araştırma, geçen sene gerçekleştirilen dolandırıcılık miktarının aslında azalmakta bulunduğunu gösterdi.

Yeni verilere göre kripto para dolandırıcılığı bir yılda %65 azaldı!

16 Ağustos’ta gösterilen Chainalysis sene ortası kripto kabahat tutanağına göre, 2022’de dolandırıcılıklardan elde edilmiş toplam gelirin şu anda 1,6 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Bu, 2021’de Temmuz ayının sonunda olmasından %65’lik bir düşüşe muadil geliyor.

Ayrıca, bu düşüş, blockchain veri platformunun belirttiği muhtelif kripto para birimlerinde fiyatların düşmesine bağlı gibi görünüyor.

Kripto dolandırıcılığı %65 oranında düşüyor. Kaynak: Chainalysis

Bitcoin fiyatı düştükçe dolandırıcılık sayısı azaldı

Ocak 2022’den bu yana dolandırıcılıklardan elde edilmiş gelir, kabaca Bitcoin fiyatıyla tutarlı bir halde azaldı.

Bitcoin’in fiyatı düştükçe kripto dolandırıcılığı azalır. Kaynak: Chainalysis

Sadece dolandırıcılıklardan elde edilmiş para azalmakla kalmıyor, bunun yanı sıra 2022’de şimdiye kadar dolandırıcılara meydana getirilen toplam bireysel prosedür sayısı son dört senenin en düşük noktasında.

4 senenin en düşük noktasında dolandırıcılara meydana getirilen işlem. Kaynak: Chainalysis

Bu sayılara dayanarak, tarihsel olarak düşük oranda kişinin kripto para dolandırıcılığına düşmüş olduğu görülüyor. Bunun bir açıklaması, mevcudiyet değerleri düşmeye devam ettikçe, potansiyel kurbanların genelde kendilerine vaat edilen getirileri yüksek ve cazibeli olan eylemsiz kripto yatırım fırsatları sunan kripto para dolandırıcılıkları ile daha azca karşılaşıyor olmaları olabilir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort