Kuşadası’nda Plajlar Cankurtaranlara Emanet

Kuşadası plajlarında vazife yapan gümüş belgeli cankurtaranlar, yaz sezonu süresince ihtimaller içinde boğulma olaylarına karşı tetikte bekliyor. Cankurtaranlar, geçen dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde 15 kişinin yaşamını kurtardı.

Kuşadası, haiz olduğu mavi bayraklı plajları ve eşi benzeri olmayan doğası vasıtası ile her sene yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Kuşadası‘nda takribi 35-40 dereceyi bulan hava sıcaklıkları ziyaretçilerin soluğu denizde almasına niçin oluyor. Kentin değişik noktalarındaki plajlarda vazife yapan Kuşadası Belediyesi‘ne ait Arya A.Ş’ye bağlı cankurtaranlar ise yaşanabilecek boğulma olaylarını en aza indirmek için sene süresince hazırlıklarını elden bırakmıyor.

AYDA SEKİZ TATBİKAT YAPIYORLAR

Tam donanımlı, gümüş belgeye haiz cankurtaranlar gezim sezonunda her ay sekiz kurtarma tatbikatı yapıyor. Sabah 09.00 akşam 19.00 saatleri içinde vazife yapan cankurtaranlar, dürbün, bot, jet ski ve drone ile devamlı denizi tarıyor. Kıyıdan sıklıkla anons yaparak uyarılarda bulunan cankurtaranlar vasıtası ile tatilciler denize rahatlıkla girebiliyor.

CANKURTARANLARDAN BAYRAMDA YOĞUN MESAİ

Kuşadası‘nın nüfusu 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerden gelen tatilcilerle beraber aşağı yukarı 1 milyonu buldu. Denizlerdeki boğulma olaylarına karşı cankurtaranlar da yoğun bir mesai yaptı. Kuşadası plajlarında sorumlu cankurtaranlar bu süreçte 15 kişinin yaşamını kurtardı. Kuşadası Belediyesi Arya A.Ş Plajlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Kazancıoğlu, “Mavi Bayraklı plajlarımızdan nisan ayından adım atmak üzere kasım ayı sonuna kadar cankurtaran hizmeti vermekteyiz. Vatandaşlarımız ve misafirlerimiz Kuşadası’nda tatillerini emniyet içinde yapabilirler” dedi.

“AKINTIDAN KURTULMAK İÇİN ÇAPRAZLAMA YÜZÜN”

Arya AŞ’ye bağlı cankurtaranların şefi Tayfun Çelik ise denizde serinlemek isteyenleri bilhassa dalga ve akıntılara karşı dikkatli olmaları yönünde uyardı. Çelik “2020 senesinde 107, 2021 senesinde 134 ve 2022 senesinde şu ana kadar ben ve takım dostlarım 26 kişiyi kurtardık. Ekip dostlarım ve ben tam donanımlı, gümüş belgeye sahibiz. Her ay toplam 8 kurtarma tatbikatı yapıyoruz. En sık karşılaştığımız olay aşırı dalga olan günlerde denizin vatandaşlarımızı içeri doğru çekmesi. Böyle durumlarda lütfen kıyıya şark değil çaprazlama yüzün. Eğer akıntıdan kendinizi kurtarırsanız hiç bir problem yaşamazsınız” diye konuştu.

Tatil için Kuşadası’na gelen matematik öğretmeni Yasemin Ceran da, “Biz Kocaeli’nden her sene Kuşadası’na geliyoruz. Kuşadası’nı seviyor ve denizine bayılıyoruz. Güvenlik her şeyden ilkin oldukça önemli. Bizler öğretmenler olarak okullarımızda da güvenliğine oldukça ehemmiyet veriyoruz. Deniz bazı durumlarda dalgalı olduğunda önlemler katılması gerekiyor. Çünkü çocuklarımız var. Bizler bile birazcık açıldığımızda şayet dipten bir akıntı oluşuyorsa zorlanıyoruz” dedi.

ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort