Türk aile bilim insanlarını şaşırttı: Dört ayak üzerinde yürüyorlar

‘Dört ayak’ üstünde yürürken keşfedilen Türk aile, insan evrimi teorisindeki boşlukları bir araya getirmek amacıyla bilim adamları tarafınca çözümleme edilmeye başlandı. Son şeklinde de İngiliz bilim insanı Prof. Dr. Nicholas Humphrey, ailenin ‘küçülmüş beyinciklere‘ haiz olduğu belirleme ettiğini duyurdu.

Türkiye’de elleri ve ayakları üstünde yayan yaşamlarını sürdüren bir ailede, ‘modern insanlardadaha ilkin asla rapor edilmemiş bir hususiyet bulundu. Sıra dışı Ulaş ailesi 2005’te gösterilen , ‘Dört Ayak Üzerinde Yürüyen Aile‘ isimli belgesel vasıtası ile ayrım edilmişti.

Aileyi inceleyen İngiliz bilim insanı Prof. Dr. Nicholas Humphrey, ailenin 19 çocuğundan 6’sının bu eğilimle doğduğunu keşfetti. Humphrey mevzuyla alakalı şunları aktardı:

“En inanılmaz ilmi fanteziler altında bile ‘modern insanoğlunun hayvan durumuna’ geri dönebileceğini asla beklemiyordum. Bizi hayvanlar dünyasının geri kalanından ayıran şey, öteki birçok özelliğimizin yanı sıra, iki ayak üstünde yürüyen ve başımızı havaya kaldıran bir tür olmamızdır.”

Türkiye’deki çalışmalar esnasında bilim adamları ‘evrimleşme’ sürecinin gerçekleşmiş olabileceğini öne sürse de Prof. Dr. Humphrey, bu teoriyi çürütmüş ve bunun ‘son aşama aşağılayıcı’ ve ‘bilimsel açıdan sorumsuzca’ olacağını belirtmiştir.

NEDEN BÖYLE YÜRÜYORLAR

Ailedeki çocukların, öteki insanları etkilemeyen bir vaziyet olan küçülmüş beyinciklere haiz olduğu belirleme edildi. Liverpool Üniversitesi‘ndeki araştırmacılara göre, evlatların iskeletleri insanlardan oldukça maymunlara benziyordu. Benzerliklere rağmen, aile primatlar gibi parmak eklemleri üstünde yürümek yerine ellerini kullanıyor.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort