AB yönetimi Biden ile görüşecek

AB Konseyi, 20 Ekim tarihinde Beyaz Saray’da Amerika Başkanı Biden, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in katılımı ile ABD-AB Zirvesi yapılacağını duyurdu.

Açıklamada, liderlerin AB ve Amerika arasındaki iş birliğini, Ukrayna’ya verilecek desteği ve Rusya’ya yönelik yapılması gerekenleri değerlendireceği kaydedildi.

Güvenli ve dayanıklı tedarik zincirleri kurulması ile küresel pak enerji ekonomisini hızlandırma çabalarının da görüşüleceğine dikkat çekilen açıklamada, AB ve Amerika içinde dijital altyapı ve suni zeka da dahil olmak suretiyle kritik ve yeni gelişen teknolojilerde iş birliğinin ele alınacağı belirtildi.

Açıklamada, ekonomik dayanıklılığı artıracak ve sınamalara karşı atılacak ortak adımların gözden geçirileceğine vurgu yapıldı.

Bir önceki AB-ABD Zirvesi Haziran 2021’de Brüksel’de yapılmış, görüşmede AB ve Amerika içinde Airbus-Boeing sübvansiyonları mevzusundaki ticari ihtilaf giderilmişti.

Taraflar, Ekim 2021’de ise 3 senedir süren çelik ve alüminyum gümrük vergileri ihtilafında çözüm bulmuş, yeni bir küresel sürdürülebilir çelik düzenlemesi üstünde beraber çalışmaya başlamıştı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort