Abdullah Ekşioğlu – Türk Vatandaşlığı Satılık Değildir

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için cumhurbaşkanı aday talibi bulunduğunu açıklayan Basın Konseyi eski Genel Sekreteri, meşhur reklam filmi yönetmeni Abdullah Ekşioğlu 400 bin USD’ye mesken alanlara vatandaşlık verilmesini eleştirerek “Türk vatandaşlığı satılık değildir” dedi.

Ekşioğlu, bir ülkenin vatandaşı olmayan kişilere vatandaşlık vermesinin tabii bulunduğunu fakat bunun yönteminin vatandaşlığı satılığa çıkarıp yalnızca para şartına bağlamak olmayacağını savundu.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için cumhurbaşkanı aday talibi bulunduğunu açıklayan Basın Konseyi eski Genel Sekreteri ve meşhur reklam filmi yönetmeni Abdullah Ekşioğlu, 400 bin USD ücretinde mesken alan kişilere vatandaşlık hakkı tanınmasını eleştirerek “Türk vatandaşlığı satılık değildir.” dedi. Başka ülkelerin de vatandaşı olmayan kişilere birtakım şartlarla vatandaşlık sağladığını, bunun tabii bulunduğunu da kaydeden Ekşioğlu, problemin vatandaşlığın şartının yalnızca paraya bağlantı kurarak satılığa çıkartılmış olmasında bulunduğunu savundu.

Evlilik ve doğum haricinde ülkemizde yasal yollarla muayyen süre ikamet etmiş, Türkçe bilgisi, Türk tarihi, vatandaşlık bilgisi imtihanlarından geçmiş, emniyet taraması yapılmış, ruhsal testlerden geçmiş kişilerin istihdam yaratıcı 1 milyon USD yatırım yapması halinde ya da inanılmaz kabiliyetli sanatçı, sporcu, bilim insanı gibi kişilere vatandaşlık verilmesine karşı olmadıklarını belirten Abdullah Ekşioğlu, “Size yaşadığım bir olayı anlatacağım. Firma ismi vermek istemiyorum fakat gerek görülürse veririm. Bir sene kadar ilkin bir inşaat firması adına cep telefonumdan adımla arandım. Bana inşaat sektörüne yatırım yapmak isteyip istemediğimi sordular ben de istemediğimi belirttim. Telefondaki hanımefendi o şirketin konutlarından 250 bin USD değerinde mesken alırsam Türk vatandaşlığı alabileceğimi söyledi. Ben de kusura bakmayın hanımefendi ben esasen Türk vatandaşıyım diyince telefonu yüzüme kapattı. O listeye iyi mi girdiğimi bilmem fakat iyi ki girmişim ki bu rezilliği birebir öğrenmiş oldum. Türk vatandaşlığı inşaat firmalarının promosyon malzemesi değildir.” şeklinde konuştu.

Terörle savaşım ve muhtelif nedenlerle hala şehitler vermeye devam ettiğimize dikkat çeken Ekşioğlu, bu vatan için canlarını ortaya koyan vatandaşların 400 bin USD’ye mesken alıp, ortak kültürünü, tarihini, umutlarını, hayallerini, sıkıntılarını bilmeyen insanlarla eşit tutulmasının, yasal olarak düzenlenmişse de kamuoyu vicdanında kabul görmediğini, halka karşın yapılacak uygulamaların sosyal travmalara yol açabileceğini, iktidarın demokrasi bilinci olmasa bile bu şekilde bir riski almaması icap ettiğini laflarına ekledi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort