Adana’da Mobil Bankacılık Vurgunu Şebekesi Çökertildi

ADANA’da web sitesi ve SMS yoluyla gönderdikleri url ile cep telefonlarına uzaktan erişim sağlayıp, binlerce vatandaşın mobil bankacılık hesabını ele geçirerek, milyonlarca lira vurgun yapan şebeke çökertildi. Operasyonla gözaltına alınan  4 şüpheliden S.S., C.K. ve Ş.K.Ü. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, F.D. ise adli denetim şartıyla özgür bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, mobil bankacılık hesapları üstünden paraları çalınan vatandaşların şikayeti üstüne harekete geçti. Ekiplerin çalışması kararı bir şebekenin, ‘bilişim yoluyla kalifiye hırsızlık’ suçunu işleyerek Türkiye genelinde binlerce kişiden milyonlarca liralık vurgun yapmış olduğu belirlendi. Şebekenin, birtakım web sitelerini hackleyip, tıklama kararı oluşturulan pencereler vasıtasıyla ve vatandaşların cep telefonlarına SMS yoluyla gönderilen linklerle cihazlarına zararlı programlar yüklediği belirleme edildi. Vatandaşlara ayrım ettirmeden yükledikleri zararlı programlar ile cep telefonlarını ele geçiren şebekenin, bilhassa gece saatlerinde cihazda yüklü olan mobil bankacılık hesaplarına girerek para çektikleri ve mobil ödeme yaptıkları saptandı.

ŞİRKET KURUP, OYUN PARASI SATTILAR

Şebekenin S.S., C.K., Ş.K.Ü. ve F.D.’den oluştuğunu belirleyen ekipler, şüphelilerin bilişim yoluyla kalifiye hırsızlık suçundan elde ettikleri haksız gelirin bir kısmıyla firma kurup, web üstünden piyasanın oldukça altında değerlerde, oyunlarda kullanılan sanal para sattıklarını ortaya çıkardı. Savcılığın soruşturma kararı çıkardığı 4 şüpheli, önceki gün düzenlenen operasyon ile gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde meydana getirilen aramalarda bir ruhsatsız silah ele geçirilirken, çok sayıda sim kart ve cep telefonları, taşınabilir bellekler ile laptoplara da el konuldu.

Soruşturma kapsamında hem hırsızlık hem de oyun parası satışından gelen haksız hasılat ile alındığı kabul edilen gayrimenkul ve araçlara önlem koyuldu, şüphelilerin banka – kripto para hesapları bloke edildi. Emniyette sorguları tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan 4 şüpheliden S.S., C.K., Ş.K.Ü. tutuklanırken, F.D. ise adli denetim şartı ile özgür bırakıldı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort