AFAD Hak Sahipliği Sonuçları ÖĞREN! AFAD Hak Sahipliği Başvuru Sonuç EKRANI

6 Şubat 2023 depreminin ardından milyonlarca vatandaş zor zamanlar yaşadı. Hayatların söndüğü kentlerden kimi düzeldi kimi ise hala zor durumda. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 il ve ilçelerde kalıcı deprem konutları için hak sahipliği başvuru işlemleri başladı. Çok sayıda vatandaş tarafından yapılan AFAD hak sahipliği başvuruları sonuçları açıklandı. Afetzedelerin uzun süredir beklediği sonuç ekranı ve detaylar haberimizde..

AFAD HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURUSU

Merakla beklenen AFAD hak sahipliği başvuruları başladı. 7269 sayılı Afet Kanunu çerçevesinde meydana gelen afetler nedeniyle konut, işyeri veya ahırı zarar gören vatandaşlara devlet güvencesi sağlandı. Devlet tarafından vatandaşlara sağlanan hak olan hak sahipliği başvuru ekranı açıldı. Yakın dönemde meydana gelen ve 11 ilde hayatı zorlaştıran depremin ardından afetzedelere konut, işyeri veya ahır inşa etme kredisi verilmeye başlandı. Öte yandan mevcut yapıları güçlendirme için yapılan başvuruların belirlenen tarihlerde yapılması gerektiği açıklandı.

AFAD HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

AFAD hak sahipliği başvuruları e-Devlet ekranı üzerinden ya da AFAD il müdürlükleri tarafından yapılıyor. Belirlenen başvuru merkezlerinde ve kaymakamlıklarda yapılabiliyor. Başvuru sırasında istenen belgeler arasında nüfus cüzdanı fotokopisi, tapu fotokopisi, afet tespit raporu, banka hesap numarası ve varsa kira kontratı yer alıyor. AFAD hak sahipliği sonuçları e-Devlet ekranı ya da AFAD il müdürlüklerinde yer alan Askı İlanları üzerinden öğrenilebiliyor. e-Devlet üzerinden sorgulama yapmak isteyen vatandaşların aşağıdaki linke tıklaması gerekiyor. Sisteme giriş yapın. Arama bölümüne “AFAD Hak Sahipliği Başvuru Sonucu Sorgulama” yazın. Karşınıza çıkan sayfada T.C. kimlik numaranızı girin. AFAD hak sahipliği başvuru sonucunuzu bu şekilde görüntüleyebilirsiniz.

AFAD HAK SAHİPLİĞİ SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort