Ahi Evran Üniversitesine yeni rektör atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan kararla 20 üniversitenin rektörü değişti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine ise Prof. Dr. Musa Kasım Karahocagil atandı.

MUSA KASIM KARAHOCAGİL KİMDİR?

1970 senesinde Erzurum Oltu’da doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Amasya’da tamamladı. 1993 senesinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Amasya Yassıçal ve Merkez 1 Nolu Sağlık Ocağında çalıştı. 1997 senesinde Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Bölümünü kazandı. Burada bir sene çalıştıktan sonrasında aynı fakültenin Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalına dikey geçiş yaptı. 2003 senesinde uzmanlığını “Hepatit B profilaksisinde klasik intramusküler yol ile alternatif intradermal ve subkutan aşı tatbik sonuçlarının karşılaştırılması” isimli sav savunmasıyla tamamladı.

Bir sene Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji bölümünde tedris görevlisi olarak çalıştı. Bu süre içerisinde hastane infeksiyon denetim komitesi başkanlığını yürüttü. Ayrıca antibiyotik denetim komitesi ve sterilizasyon dezenfeksiyon denetim komitelerini kurdu ve başkanlıklarını yürüttü. Maddi nedenlerle Sağlık Bakanlığına sözleşmeli personel olarak geçen Dr. Mustafa Kasım Karahocagil iki sene Oltu Devlet Hastanesinde çalıştı. Bu devre içerisinde klinik mikrobiyoloji laboratuarını kurdu ve biokimya, hematoloji ve mikrobiyoloji laboratuar sorumlusu olarak çalıştı. Aynı zamanda Oltu Devlet Hastanesinde nitelik idare sistemi kurulması ve ISO belgesi katılması için nitelik temsilcisi olarak çalıştı.

2006 senesinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesine İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalına destek doçent olarak atandı. Hastane İnfeksiyon Kontrol Komitesi’nde İnfeksiyon Kontrol Doktoru olarak vazife yaptı. 28 Nisan-30 Haziran 2008 tarihleri arasında Almanya/Berlin Charité–Universitätsmedizin Hastaneleri’nde yoğun bakım ve hastane infeksiyonları konusu ile ilgili çalıştı.

20 Ocak 2009 tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi, İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda meydana getirilen doçentlik sınavında etkin bulunarak, Üniversite Doçenti ünvan ve yetkisine yükseltildi.

DEKAN OLDUĞU ÜNİVERSİTEYE ŞİMDİ REKTÖR OLDU

Mart 2012 tarihinden itibaren Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı ve Hastane Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanlığı, Mayıs 2013 tarihinden itibaren Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerini yürüten ve 04.03.2014 tarihinde Profesör ekibine atanan Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Tıp Fakültesi Dekanı olarak vazife yapıyordu. Karahocagil, evli ve üç çocuk babasıdır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort