AHMET AKIN: ORMAN YANGINLARINA KARŞI TEDBİRLİ OLUNMALI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Akdeniz iklim sistemi içinde bulunan kentlerde yaz aylarıyla beraber yangın riskinin arması sebebiyle CHP’li belediyelerin orman yangınlarına karşı dikkatli olması ve önlem almaları yönünde direktif verildiğini bildirdi. CHP’li Akın, “Her ne kadar direkt olarak belediyelerimizin repertuvar alanı olmasa da kentlerde çıkabilecek orman yangınlarına karşı belediyelerimizin hassasiyetle lüzumlu tedbirleri alması ehemmiyet arz ediyor” görüşünü dile getirdi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Akdeniz iklim sisteminde bulunan kentlerdeki belediyeler başta olmak suretiyle bütün belediyelere orman yangını riskine karşı önlem alınmaları yönünde makale gönderildiğini bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; 2023 yılına dair meteorolojik verilere göre, Türkiye’nin önümüzdeki aylarda, bilhassa de Ağustos ayı itibarıyla sıcak hava sistemlerinin etkisi dibine gireceğinin tahmin edildiğine dikkat çekti.

‘SICAK HAVANIN ETKİSİYLE ARTIŞ YAŞANABİLİR’

Sıcak hava sistemlerinin etkisiyle orman yangınlarda artış yaşanmasının öngörüldüğüne işaret eden CHP’li Akın, belediyelere gönderilen yazıda şunların yer aldığını kaydetti:

“2021 senesinde Temmuz-Ağustos aylarında yaşanmış olan orman yangınlarında toplamda 8 vatandaşımız yaşamını kaybetmiş, 53 ilimizde 150 bin hektardan fazla ormanlık alan ve birçok yerleşim yeri yangından etkilenmiştir.”

‘BELEDİYELERİMİZİN HASSASİYETLE TEDBİR ALMASI ÖNLEMLİ’

“Ancak iktidarın yaşanmış olan bu acı tecrübelere karşılık; orman yangınlarına müdahalede kafi düzeyde hava filosu kurmak ve kadrolu, ustalaşmış takımlar çalıştırmak yerine; kiralama ve taşeron ekiplerle çalışmaktaki ısrarı devam etmektedir.

Bu doğrultuda her ne kadar direkt olarak repertuvar alanınızda olmasa da kentlerinizde çıkabilecek ihtimaller içinde orman yangınlarına karşı belediyelerimizin şimdiden hassasiyetle lüzumlu tedbirleri alması ehemmiyet arz etmektedir.”

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort