Ahmet Hakkı Turabi kimdir? Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi kaç yaşında, nereli? Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi kimdir, hayatı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 üniversiteye rektör atadı. Atama kararları bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz mevzusu atamalar Yükseköğretim Kanununun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince yapıldı. AmasyaÜniversitesi öğrencilerinin internette maksimum sordurulmuş olduğu soruların başlangıcında Ahmet Hakkı Turabi kimdir? Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi kaç yaşında, nereli? Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi kimdir, hayatı!

AHMET HAKKI TURABİ KİMDİR? PROF. DR. AHMET HAKKI TURABİ KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

1969 tarihinde Gümüşhacıköy/Amasya’da doğdu. 1992 senesinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu ve aynı sene Türk Din Mûsikîsi Anabilim Dalı inceleme görevlisi olarak göreve başladı. Müzik eğitimini fakültedeki müzik derslerinin yanı sıra İleri Türk Musikisi Konservatuarı ve hususi hocalardan aldı. 1993- 1994 yıllarında Ürdün Üniversitesi’nde Arapça eğitimi aldı ve Arap Müziği üstünde çalışmalar yaptı. 1996’da “el-Kindî’nin Mûsikî Risâleleri” adlı tezle yüksek lisans; 2002’de “İbn Sînâ’nın Kitâbü’ş-Şifâ’sında Mûsikî” (İbn Sînâ Mûsikî, Litera Yayıncılık, İstanbul 2004) adlı tezle doktora; 2006’da “Gevrekzâde Hâfız Hasan Efendi ve Musiki Risalesi” (Rağbet Yayınları, İstanbul 2005) adlı çalışmasıyla doçentlik derecesi aldı. “Sivâsî İlâhiler” (Sivas, 2010) ve “Niyâzî İlâhiler” (Malatya, 2011) adlı araştırmaları yayımlandı. Türkiye Diyanet Vakfı İslâm Ansiklopedisi’nde maddeleri bulunan araştırmacının, ilk devre İslâm dünyasındaki müzik faaliyetleriyle alakalı yayınları mevcuttur. Kendi bestelerinden oluşan ilahileri seslendirdiği “Turabi İlahiler” (İstanbul 2011) adlı albümü vardır. Ses ve kanun sanatçısı olarak yurtiçi ve yurtdışında çoğu icralara katılmıştır. Aynı zamanda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Tasavvuf Müziği Korosu’nun şefi olarak topluluğun icralarını yönetmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Ahmet Hakkı Turabi Gündem Eğitim Güncel Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort