AİHM’nin Yalçınkaya kararı nedir? – Elips Haber

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un, ”Yetkisini aştı” diyerek reaksiyon gösterdiği Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Yüksel Yalçınkaya ile alakalı ne karar verdi? Sizler için derledik…


İBB burs başvurusu başladı mı, müracaat iyi mi yapılır? İBB bursu ne kadar, müracaat şartları ne?

AİHM’nin Yalçınkaya sonucu nedir?

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ‘ByLock kullanmak’, ‘Bank Asya’da hesabı olmak’ suçlamalarıyla gizli saklı bir tanığın ifadesiyle mahkum olan öğretmen Yüksel Yalçınkaya’nın 2020 senesinde açmış olduğu bireysel davada, Türkiye aleyhine ihlal sonucu verdi.

Bunun üstüne Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, karara reaksiyon göstererek ”AİHM’in yetkisini aşarak kanıt incelemesi yapmak üzere ihlal sonucu vermesi kabul edilemez” dedi.

Euronews’in haberine göre 17 Mart 2020 senesinde meydana getirilen başvuruyu karara bağlayan AİHM, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) “kanunsuz ceza olamayacağını” öngören 7. maddesinin, örgütlenme ve toplanma hakkıyla alakalı 11. maddesi ve adil yargılanma hakkıyla alakalı 6. maddenin 1. fıkrasının ihlal edildiğine hükmetti.

AİHM’in Büyük Dairesi, 7. maddenin ihlali için 11’e karşı 6 oyla, 6. maddenin 1. fıkrası için 11’e karşı 1 oyla ve 11. madde için oybirliğiyle ihlal sonucu verdi.

AİHM’den meydana getirilen açıklamada, Türk yetkililerin ByLock kullananların sayısının 100 bine yaklaştığı belirlenmesi yapmış olduğu belirtilerek, bu hususta 6. ve 7. maddelerle alakalı Türkiye aleyhine 8 bin 500 civarında yakınma başvurusu olduğu hatırlatıldı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort