AK Parti bu kulisi konuşuyor: O ilçelerde adaylık başvurusu alınmayacak mı?

AK Parti bu yerel seçimlerde işi çok sıkı tutuyor. Parti aldığı kararla, ilçe başkanlarını eylül ayının başında istifa ettirdi. Yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olmak isteyen ilçe başkanları görevlerinden istifa etti, yerlerine hızlı bir şekilde yeni isimler atandı. Yerel seçimler öncesinde teşkilatını güçlü tutmak isteyen AK Parti, yeni ilçe yönetimlerini de belirliyor.

İDDİA: BAŞVURU ALINMAYCAK

Belediye başkan aday adaylık başvuruları sürecinin ise Büyük Kongreden sonra belli olması bekleniyor. Ancak AK Parti kulislerinde son dönemde konuşulan önemli bir mesele var. İddiaya göre AK Parti Genel Merkezi, 5 yıl daha göreve devam etmesi yönünde karar aldığı il ve ilçelerde, belediye başkan aday adaylık başvurusu almayacak.

CUMHUR İTTİFAKI ADAYLARI

Genel Merkezin, yerel seçim sürecinde aday adaylıkları nedeniyle olası kırgınlıkların önüne geçmek için böyle bir karar alabileceği ifade ediliyor. Bu iddiayı destekleyen detaylardan biri de Cumhur İttifakı adayları vurgusu. Yerel seçimlerde AK Parti ile MHP’nin, ortak bir komisyonlarla aday tespiti yapma hazırlığı da var. Bu nedenle ittifakın da memnun olduğu, AK Parti’nin de memnun olduğu ve devam etmesi yönünde görüş olan bölgelerde aday adaylık başvurusu alınmaması masadaki önemli bir konu.

PEKİ İSTİFA EDEN BAŞKANLAR?

Ancak AK Parti böyle bir karar alırsa, aday adaylık için ilçe başkanlığı görevlerinden ayrılan isimlere ne olacağı da ayrıca bir soru işareti. Aday adaylık başvurusu alınmadığı takdirde, boşa çıkan ve görevlerinden istifa etmiş bulunan ilçe başkanlarına da alınan bu parti kararına saygı duyması beklenecek.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort